Wanneer je een bruiloft gaat regelen zijn kinderen niet het eerste waar je aan denkt. Dat geldt althans in het geval de kinderen niet je eigen kinderen zijn. Kinderen bij je bruiloft hebben vaak een toegevoegde waarde. Door hun spontane en onverwachte manier van reageren werken ze vaak op de lachspieren van iedereen.

Kinderen bij de bruiloft verdienen bijzondere aandacht

Volwassen gasten passen zich aan bij alles wat er op een bruiloft gedaan wordt. Kinderen daarentegen vermaken zich niet een hele dag alleen. In tegenstelling tot volwassenen zijn ze nog niet in staat om hun aandacht langdurig vast te houden. Je zult dus in het geval er veel kinderen op de bruiloft komen een oplossing moeten bedenken om te voorkomen dat ze baldadig worden of verveeld raken op momenten dat je dat liever niet hebt.

De leeftijd

Bij kinderen kun je onderscheid maken in leeftijd. Kinderen onder de 9 of 10 jaar hebben andere behoeftes dan tieners. De kleinsten hebben veel afleiding en begeleiding nodig. Bij tieners kun je uitleggen hoe de dag zal verlopen en vragen wat ze leuk vinden om te doen op momenten dat het veelal om de volwassenen draait. Misschien kunnen ze iets meenemen om zichzelf te vermaken als dat nodig mocht zijn. Je kunt hier het beste met de ouders van de kinderen over praten om daar rekening mee te houden.

Wat kun je als bruidspaar doen?

Bruidsmeisje buiten aan het krijten

Er ook wel iets wat jullie als bruidspaar zelf kunnen doen.
Kijk bij de trouw- of feestlocatie of er iets is waar kinderen zich mee kunnen vermaken. Misschien is er buiten een mogelijkheid voor tafeltennis of zijn er speeltuigjes in de omgeving. Informeer of er misschien een spelletjescomputer is. Je kunt ook vragen of er een apart hoekje voor kinderen gecreëerd kan worden, zodat zij echt een plekje voor zichzelf hebben en wat spelletjes kunnen doen. Nodig iemand uit die zich speciaal met de kinderen kan bezig houden. Ook oudere neefjes of nichtjes zijn vaak best bereid om deze taak op zich te nemen.

De allerkleinsten

Belangrijk voor de allerkleinsten, die nog een middagdutje doen, is dat er een aparte ruimte beschikbaar is voor een middagslaapje. Vraag in dit geval of er iemand bereid is een oogje in het zeil te houden wanneer de kleintjes slapen. Overweeg of je met de ouders kunt afspreken dat de allerjongste gasten ’s avonds naar een oppas worden gebracht.

Schrijf een reactie

2 × twee =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord