Niet iedereen is gecharmeerd van kinderen op een bruiloft. In het geval dat het bruidspaar zelf geen kinderen heeft kunnen ze zich vaak niet inleven over hoe leuk het kan zijn. Ze zien kinderen als een mogelijke stoorzender op hun mooiste dag. Natuurlijk is het vanzelfsprekend dat het bruidspaar beslist over welke gasten wel of niet welkom zijn op hun bruiloft. Zij hebben het recht om hun trouwdag in te richten naar hun eigen wensen.

Waar leg je de grens? Welke kinderen wel en welke kinderen niet uitnodigen?

  • Bij kinderen die nog veel verzorging en toezicht nodig hebben?
  • Of bij kinderen die geen verzorging nodig hebben maar wel hier en daar nog sturing nodig hebben. Zij kunnen zich onder toezicht wel vermaken.
  • Of overdag wel kinderen maar ’s avonds na een bepaalde tijd niet meer.
  • Of bij kinderen die een bepaalde leeftijd hebben bereikt en dan wel welkom zijn?

Maar hoe maak je nu kenbaar aan familie en vrienden dat kinderen niet welkom zijn op jullie bruiloft?

Over het algemeen genomen mag je er vanuit gaan dat de gasten die voor de hele dag en avond worden uitgenodigd mensen zijn die dicht bij jullie staan. Zij kennen jullie en weten vast hoe jullie denken over kinderen.

Wanneer de relatie met deze mensen goed is zullen zij wel begrijpen waarom jullie kiezen voor een bruiloft zonder kinderen. Het hoeft jullie relatie daarom ook niet te schaden. Houd het persoonlijk. Vertel deze mensen in een gesprek van mens tot mens wat jullie plannen zijn en waarom jullie kiezen voor een bruiloft zonder kids.

Bruidspaar met volwassenen

Vervelender wordt het vaak als het bruidspaar kiest voor een onpersoonlijke benadering. Dus het kenbaar maken via de huwelijksuitnodiging. Dit kan door het te vermelden op de uitnodiging, wel of niet met een leuke slogan daaraan verbonden of de uitnodiging sturen aan de Heer en Mevrouw. Bij dit laatste gaan bruidsparen er vanuit dat het dan wel duidelijk moet zijn voor de gasten. Toch leert de ervaring dat veel mensen daar niet naar kijken en er toch vanuit gaan dat de hele familie welkom is.

Problemen voorkomen

Indien jij uit een kinderrijke familie komt, die altijd gewend is alles samen te doen met de kinderen, kan het gebeuren dat het bruidspaar niet in dank wordt afgenomen als de kinderen niet welkom zijn. Vraag jezelf af wat de gevolgen kunnen zijn van jullie beslissing en of jullie daar later geen spijt van krijgen.

Broers of zussen die wel al kinderen hebben kunnen erg verdrietig worden wanneer ze horen dat hun kinderen niet welkom zijn. Misschien kunnen jullie in overleg met familie en vrienden tot een compromis komen. Dit zou je kunnen doen door overdag de kinderen wel te laten komen. Kijk of je iemand kunt vinden die de kinderen kan bezig houden en of er een mogelijkheid is om een speciaal kinderhoekje in te richten met wat speelgoed. En dan ’s avonds alleen een feest voor volwassenen. Op die manier kun je jezelf een hoop problemen besparen en wordt het een feest voor iedereen.

Schrijf een reactie

11 − 8 =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord