Bruidskinderen zorgen onbedoeld vaak voor een ontspannen sfeer op de trouwdag. Er gebeuren altijd wel onverwachte dingen die op de lachspieren van jullie en jullie gasten werken. Vertederend is het sowieso.

Je kunt een keuze maken: of alleen bruidsmeisjes, of een bruidsmeisje met een bruidsjonkertje. Hebben jullie twee bruidsjonkertjes dan zijn er ook twee bruidsmeisjes. Altijd een gelijk aantal. De kleding voor bruidskinderen kun je op maat laten maken en aanpassen aan de kleding van bruid en bruidegom. Er is ook kant en klaar kleding te koop. Het mooiste is wel wanneer de kleding in dezelfde stijl is als die van het bruidspaar.

Bruidskinderen geven elkaar een kusje

Leeftijd/taken bruidskinderen

Vanaf een jaar of vier, vijf zijn kinderen in staat te onthouden wat ze moeten doen. Trouwringen aangeven, bloemblaadjes strooien, (vraag altijd toestemming), hoe en waar ze moeten lopen, vriendelijk lachen enz. Kinderen leren door te oefenen. Voor een volwassene zijn dingen vanzelfsprekend, voor een kind niet. Praat er regelmatig over, herhaal dingen en oefen een keertje. Maak kinderen duidelijk dat er op de trouwdag veel meer mensen zijn. Hebben jullie als bruidspaar zelf al kinderen dan kun je deze ook als bruidskinderen vragen.

Kinderen willen zich betrokken voelen bij jullie. Misschien is het een leuk idee wanneer jullie elkaar de ringen hebben aangeschoven ook de bruidskinderen een ringetje of kettinkje te geven. Zo voelen ook zij zich belangrijk op deze dag. Wanneer er geen bloemblaadjes gestrooid worden en de kinderen dus geen mandje hebben kun je de bruidsmeisjes ook een klein boeketje geven.

Schrijf een reactie

7 + 3 =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord