Het is de angst voor veel net getrouwde stellen. Je staat op het punt om het vliegtuig in te stappen om op huwelijksreis te gaan en dan blijkt de vlucht naar jullie droombestemming flink lang vertraging te hebben. De ideale start van je honeymoon is het absoluut niet, maar wist je dat je in veel van dit soort gevallen wel een vergoeding voor de vertraging kan krijgen? Het neemt natuurlijk nooit weg dat je liever op tijd met je kersverse partner in dat vliegtuig was gestapt. Maar met een beetje geluk kan deze compensatie in elk geval wel een deel van jullie huwelijksreis bekostigen.

Wanneer heb je recht op een vergoeding bij vertraging

Reizigers die vanuit of naar Europa vliegen voor hun huwelijksreis, hebben bij een vertraging van meer dan 3 uur recht op een compensatie van de vliegmaatschappij. De oorzaak van deze vertraging moet dan wel bij de vliegmaatschappij zelf liggen. Aan bijvoorbeeld noodweer of stakingen van de luchtverkeersleiding kan de vliegmaatschappij natuurlijk niets doen. Maar wordt de vertraging veroorzaakt door iets als een technisch probleem aan het vliegtuig? Dan is de vliegmaatschappij hiervoor verantwoordelijk en kunnen jullie een compensatie krijgen voor de verloren tijd op jullie honeymoon.

Vertraging huwelijksreis

Op hoeveel vergoeding heb jij recht?

De hoogte van de vergoeding waar jij recht op hebt bij vertraging is helemaal afhankelijk van de afstand tot jouw huwelijksbestemming en het aantal uur dat je vertraging hebt. Heb je 3 tot 4 uur vertraging? Dan heb je recht op een vergoeding tussen de € 250,- en € 400,- per persoon. Ga je op een romantisch huwelijksreis naar Parijs? Dan heb je per persoon bijvoorbeeld recht op een vergoeding van € 250,-. Maar een vertraagde vlucht naar het tropische Bali kan je in dat geval € 400,- per persoon opleveren.

Heel soms duren vertragingen helaas nog langer dan dat. Heb je meer dan 4 uur vertraging of wordt je vlucht zelfs geannuleerd? Dan kun je tot € 600,- claimen op een langeafstandsvlucht. Hoe vervelend de vertraging ook is, het is het dus zeker altijd wel waard om te proberen een vergoeding terug te krijgen. En laat jullie huwelijksreis ook niet verknallen door de opgelopen vertraging. Jullie gaan alsnog een prachtige tijd tegemoet om van te genieten.

Wat je moet doen als je vlucht vertraagd is of geannuleerd wordt

Denk je dat jullie recht hebben op een vergoeding vanwege vertraging op jullie huwelijksreis? Schakel dan de hulp in van AirHelp. Het enige wat jij hoeft te doen is je vluchtgegevens aanleveren en zij checken dan meteen of je recht hebt op een compensatie. Als dat het geval is, dienen ze een claim in bij de vliegmaatschappij.

Voor de grootste kans van slagen is het wel handig om zoveel mogelijk bewijs aan te leveren. Bewaar bijvoorbeeld goed je boardingpass en andere papieren die je van de vliegmaatschappij hebt ontvangen. Noteer ook de exacte tijd van aankomst op jullie huwelijksbestemming en maak daarnaast foto’s van de vertrekborden waarop de vertraging aangegeven staat. Deze stappen vergen niet veel werk, maar kunnen er wel voor zorgen dat jij zo snel mogelijk de vergoeding ontvangt waar jullie recht op hebben. Maar het allerbelangrijkste van alles: geniet hoe dan ook van jullie prachtige huwelijksreis.

Schrijf een reactie

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord