Lijkt het jou en je toekomstige partner maar saai om jullie huwelijksreis in een standaard all-inclusive resort door te brengen? Lees dan onze tips voor een avontuurlijke en unieke huwelijksreis. Zo weet je zeker dat jullie huwelijksreis onvergetelijk wordt en jullie de komende jaren genoeg spannende verhalen en indrukwekkende foto’s hebben voor de familie en het eventuele nageslacht! Of gewoon een mooi, avontuurlijke maar toch romantisch avontuur beleven dat jullie nooit meer zullen vergeten.

Backpacken

Backpacken in de bergen

Heb je een paar weken of maanden de tijd voor een huwelijksreis? Ga dan samen backpacken. Backpacken is namelijk een relatief goedkope en zeer avontuurlijke manier om de wereld én je kersverse echtgenoot of echtgenote nog beter te leren kennen. Samen zullen jullie namelijk ongetwijfeld in een aantal onverwachte en spannende situaties terechtkomen. Bereid je wel goed voor. Je wilt tenslotte niet dat jullie huwelijksreis uiteindelijk compleet in de soep loopt door een slechte voorbereiding of verkeerde verwachtingen.

Roadtrip door Europa

Roadtrip koppel

Een roadtrip door Europa maken is altijd een goed idee. Het is namelijk de ideale manier om tijdens je huwelijksreis meerdere (romantische) bestemmingen te ontdekken. En ook de voorpret en de reis zelf tijdens deze vakantie zijn enorm leuk. Maak bijvoorbeeld beide een lijstje met bestemmingen die jullie graag willen bezoeken, of stap gewoon de dag na de bruiloft in de auto en kijk waar jullie uitkomen. Zorg er wel voor dat jullie de auto nog even langs de garage brengen, de auto slim inpakken en een picknickmand meenemen voor onderweg. Je weet immers nooit wanneer je een leuke plek tegenkomt om even te stoppen. Ook autoverzekeringen vergelijken en eventueel een extra dekking afsluiten met pechhulp in Europa kan verstandig zijn. Zo kunnen jullie onbezorgd de weg op.

Kamperen

Koppel kampeert met tent

Kamperen kan erg romantisch zijn. Samen slapen in een klein tentje, koken op een gasstelletje en ’s avonds onder de sterrenhemel een wijntje drinken is tenslotte echt iets voor pasgetrouwde stelletjes. Bovendien leer je elkaar echt kennen als jullie back to basic gaan en jullie op elkaar aangewezen zijn. Let er wel op dat deze huwelijksreis misschien iets minder geschikt is als je aanstaande een luxepaardje is. In dat geval kunnen jullie beter naar een mooie glamping midden in de natuur, naar een wijngaard of gewoon kiezen voor een wat veiligere optie, zoals een hotel of resort.

Hele verre bestemming

Koppel in woestijn met kamelen

Zijn jij en je aanstaande reislustig? Kies dan voor een hele verre bestemming voor jullie huwelijksreis in Azië, Latijns-Amerika of Afrika. Voor deze huwelijksreis heb je een iets groter budget nodig, maar de reis zal zeker de moeite waard zijn! Doe van te voren wel enig speurwerk om te voorkomen dat jullie net naar een onrustig gebied reizen of vertrekken in het regenseizoen. Ook het op tijd regelen van een (niet bijna verlopen) paspoort en de nodige inentingen is belangrijk. Kies tot slot op de plaats van bestemming voor een bijzondere activiteit die echt bij jullie past. Ga bijvoorbeeld duiken in Thailand, Spaans en de tango leren in Argentinië of op safari in Kenia. Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Lees dan dit artikel met de 5 meest romantische bestemmingen in Afrika!

Schrijf een reactie

een + 1 =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord