De huwelijksdag is het moment voor elk bruidspaar om naar uit te kijken. Een dag vol liefde, vrienden en familie waarmee wordt gegeten, gedronken en gedanst tot de late uurtjes. En na de huwelijksdag is tijd om op de langverwachte huwelijksreis te gaan. Het juiste moment om samen te genieten van gezond eten, het lezen van een boek en ontspanning. De volgende tips maken van jouw huwelijksreis gegarandeerd er een om nooit te vergeten.

Populaire bestemming

Yoga in Bali
Bali

Een bekende en populaire bestemming voor de huwelijksreis is Bali. Een ideaal eiland om te ontspannen, mediteren en op te laden. Zo is yoga hier erg in trek; de combinatie van meditatie en de sportiviteit is een mooie activiteit voor op reis. Daarnaast vind je hier veel gezonde restaurants die gebruik maken van verse en lokale producten. Op Bali geniet je dus elke dag van gezonde gerechten en verse sapjes.

Avontuurlijke huwelijksreis met ontspanning

Luipaard in Tanzania
Luipaard in Tanzania

De huwelijksreis is erg persoonlijk, waarbij de een voor pure ontspanning gaat, wil de ander liever op avontuur. Maar ook de combinatie van beiden, voor man en vrouw, is steeds meer in trek. Voor die laatste groep zijn de combi-vakanties een aanrader. Bij bedrijven zoals TravelBird boek je vakanties waarbij bijvoorbeeld strand en safari gecombineerd worden. Een combinatie van Tanzania en Zanzibar is zo’n voorbeeld. Hier kom je volledig tot rust op de bounty stranden van Zanzibar. Hier begint het genieten om vervolgens op safari te gaan waarbij je de mooiste nationale parken van Tanzania bezoekt en de Big Five in leven de lijve aanschouwt.

Onontdekte bestemmingen

Blue Lagoon IJsland
Blue Lagoon (geothermisch spa) in IJsland

Ook onontdekte bestemmingen, zoals IJsland en Oost-Europa, worden steeds populairder. We zijn opzoek naar nieuwe dingen en worden nieuwsgierig van de onwetendheid van deze locaties. In IJsland vind je de Bron van de Eeuwige Jeugd. Dit zijn thermale baden met bijzondere geneeskrachtige werkingen, waardoor je er heerlijk in kunt ontspannen. Het is een echte bucketlist-ervaring door de fantastische omgeving waar je samen van kunt genieten.

Culturele huwelijksreis

Koppel kijkt naar de Chinese muur
Chinese muur

Voor wie echt op zoek is naar een actieve en culturele huwelijksreis is een bezoek aan verschillende steden ook een aanrader. Elke stad geeft weer nieuwe uitdagingen en culturele hoogstandjes, waardoor je continu geprikkeld wordt. Zo maak je binnen je huwelijksreis kennis met gave plekken, verschillende culturen en typische gerechten. Huur bijvoorbeeld een auto en bepaal je eigen tempo.

Trend huwelijksreis

Landschap in Somalië
Landschap in Somalië (gebied Las Gil)

Duurzaam en bewust leven gaat zich nu ook profileren op bruiloften. Hierbij kun je denken aan homemade en en fairtrade producten, maar ook aan biologische make-up van bijvoorbeeld Biocosmetica. Deze trend zet zich ook voort bij de huwelijksreis. We zijn eerder opzoek naar minder toeristische plekken, waarbij de lokale bevolking gestimuleerd wordt te werken. Er zijn fantastische landen, zoals Somalië en Bangladesh met een grote diversiteit aan culturen en prachtige landschappen. Hier kun je samen nieuwe culturen en mogelijkheden ontdekken.

Schrijf een reactie

20 + elf =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord