Dat een bruiloft met alles erop en eraan niet goedkoop is heb je al kunnen lezen in het artikel dat eerder verscheen op onze website. En hoewel je hier en daar wat kunt besparen, is het zonde als dit ten koste gaat van jullie huwelijksreis. Daarom lees je in dit artikel de leukste ideeën voor een huwelijksreis met de auto. Naast dat je op deze manier geld kunt besparen, is het ook een ideale manier om een avontuur aan te gaan met je kersverse echtgenoot of echtgenote!

Maak een roadtrip

Op huwelijksreis gaan met de auto kent meerdere voordelen. Zo kun je onderweg net zo vaak stoppen als je zelf wilt, en de tijd nemen om verschillende steden of landen te ontdekken. Maak van je huwelijksreis dan ook een complete roadtrip langs alle romantische steden richting het zuiden zoals Maastricht, Brugge, Parijs, Bordeaux en als eindbestemming een mooie Spaanse stad zoals Barcelona, Bilbao of Valencia. Het altijd romantische Italië is natuurlijk ook een perfecte plek om de liefde te vieren onder het genot van Italiaanse wijn, pizza’s, pasta’s en ijsjes.

Stel op autovakantie

Trouwen jullie in de winter? Vertrek dan richting de Alpen om te genieten van een huwelijksreis in de sneeuw. Heb je minder tijd of geld over voor de huwelijksreis? Ook een bestemming dichter bij huis of een stedentripje naar bijvoorbeeld Berlijn of Brussel is zeker een aanrader. Vergeet hoe dan ook niet om je picknickmand in te pakken en te genieten van de reis.

Huwelijksroadtrip binnen Europa

De ideale bestemming is uiteraard afhankelijk van jullie wensen, het seizoen waarin jullie trouwen en het aantal dagen of weken dat jullie op huwelijksreis willen. Wel is het tijdens een roadtrip met de auto praktisch om binnen Europa te blijven.

En een vakantie in Europa kent uiteraard ook nog andere voordelen. Zo heb je geen gedoe met de douane, hoef je geen geld te wisselen, heb je geen vaccinaties nodig en daarnaast is Europa relatief veilig en goedkoop. Een roadtrip binnen Europa is bovendien een stuk avontuurlijker dan je huwelijk vieren in een all-inclusive hotel op een zonnige bestemming.

Ondergaande zon Parijs

Wel is het belangrijk om je reis enigszins te plannen, en al wat voorbereidingen te treffen. Je wilt tenslotte niet dat deze bijzondere reis in duigen valt door bijvoorbeeld autopech. Ook is het, met name in het hoogseizoen, vaak geen overbodige luxe om vooraf alvast wat hotels te reserveren.

Laat je huwelijksreis niet verpesten door autopech!

Zoals al eerder genoemd wil je niet dat je honeymoon verpest wordt door autopech. Laat je auto daarom voor vertrek nog even goed nakijken bij de garage. Ook een aanvullende pechhulpdekking bij je autoverzekering afsluiten kan verstandig zijn. Overige tips voor een succesvolle autovakantie vind je hier.

Uiteraard is het compleet aan jullie om te beslissen of jullie van tevoren een route willen uitstippelen of gewoon willen kijken waar jullie stranden. Beide opties zijn leuk en hebben voordelen, maar overleg wel goed. Tijdens de huwelijksreis willen jullie tenslotte geen ruzie maken. Kijk tot slot nog even naar je reisverzekering of sluit er eentje af. Zo weet je zeker dat jullie goed voorbereid op pad kunnen.

Schrijf een reactie

een × drie =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord