Wat is de mooiste manier om een huwelijksfeest helemaal af te maken? Door er een heerlijke huwelijksreis achteraan te plakken. Samen genieten van het nieuwe leven als partners op de mooiste plekken die je alleen van films kent. Zin in afwisseling tussen de bruisende stad en ongerepte natuur? Een zonovergoten kleurrijke omgeving? En relaxende witte zandstranden of avontuurlijke groene bergtoppen? Dan kan een reis naar Zuid-Amerika wel eens een topbestemming worden voor jullie.

Keuzes maken, echte voorpret!

Begin op tijd, dat geldt voor alles rondom de bruiloft. Maar zeker een once-in-a-lifetime reis, die wil je gewoon goed geregeld hebben. Maak apart een lijst met wensen en vergelijk ze. Dit zal jullie helpen bij het maken van keuzes. Als jullie beide op één lijn zitten, is dit mooi. Verschillende lijstjes, dan zul je compromissen moeten sluiten.

Galapagos

De volgende stap is het verkennen van de mogelijkheden om de gezamenlijke wensen in vervulling te laten gaan. Laat jullie je verleiden door de relaxte Galapagos eilanden. Met haar verlaten zandstranden, unieke flora en fauna en rustige leef tempo is dit de ultieme relaxbestemming. Niet te veel afleiding, meer tijd voor elkaar. Beste reistijd? Het gehele jaar door.

Argentinië

Willen jullie meer avontuur en afwisseling? Dan biedt Argentinië dit met haar ijzige indrukwekkende gletsjers, woeste woestijnen en tropische watervallen. Samen genieten van de wonderlijke natuur, een avontuur om niet meer over uitgepraat te raken. Beste reistijd april-mei of september-oktober.

Suriname

In de kleurrijke smeltkroes van Suriname is veel cultuur te ontdekken. Fiets door Paramaribo, probeer samen een gezellige kookcursus bij een Surinaams gezin of bezoek cacao- en koffieplantages met uiteraard wat lekkernijen. Beste reistijd: februari-maart of augustus-oktober.

Machu Picchu in Peru

De voorbereiding, het komt steeds dichterbij

De reis is geboekt, de route uitgestippeld. Dan kan het shoppen voor ‘vakantie-outfits’ beginnen. Maar met een volgepakte koffer ben je er nog niet. Controleer of de paspoorten niet binnenkort verlopen. Bij aankomst in Zuid-Amerika moet het paspoort nog zes maanden geldig zijn. Een visum is niet nodig, mits je maximaal 90 dagen verblijft.

Vervolgens is het boeken van de vliegtickets aan de beurt. Een vlucht met vroegboekkorting levert extra te besteden centen op voor het huwelijksfeest. Last minute tickets zijn ook een optie, maar dan kan het zijn dat de plannen qua bestemming en reisduur moeten worden gewijzigd. Check altijd ruim van tevoren in. Zet hiervoor een reminder in je agenda.

Zuid-Amerika, een droom van een continent en een droom voor jullie huwelijksreis

Vaccineren?

Volgende stap in de voorbereiding zijn de vaccinaties. Check bij de GGD welke vaccinaties van toepassing zijn voor de bestemming. DTP, hepatitis A en buiktyfus worden eigenlijk altijd aangeraden. Soms is een vaccinatie zoals bijvoorbeeld tegen gele koorts een verplichting. Dit verschilt per land en periode. Het is goed om je hierin te verdiepen. Vanuit de basisverzekering ontvang je geen vergoedingen voor vaccinaties. Wel ben je wereldwijd verzekerd tegen onvoorziene noodzakelijke zorg tot aan het Nederlandse tarief. De zorgverzekering kan verder uitgebreid worden met een aanvullende module voor de buitenlandse dekking. Of kies voor een reisverzekering die dekking biedt aan geneeskundige kosten. Het is slim om hier goed over na te denken want de wet gaat uit van wat een behandeling in Nederland kost. De zorgkosten in Zuid-Amerikaanse landen liggen veel hoger. Bij een operatie zal er dus bijbetaald moeten worden als er alleen een basisverzekering is

Schrijf een reactie

twee × 1 =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord