Het verre oosten voor een onvergetelijke huwelijksreis

Soms weet je al vanaf je tienerjaren waar je het liefst heen wilt na je trouwdag. Anderen kunnen wel wat leuke ideeën gebruiken voor de honeymoon, omdat de overvloed aan keuze het soms moeilijk maakt om een beslissing te maken. Veel bruidsparen kiezen voor verre oorden, zoals Oost-Afrika, de Caribische eilanden of het verre oosten. De laatste optie heeft voor ieder bruidspaar wel de perfecte huwelijksreis te bieden. Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of cultuur: je vindt het in Azië.

Ontspanning

Een bruiloft plannen naast je dagelijkse drukke routine vraagt veel tijd en energie. Velen kijken dan ook uit naar hun huwelijksreis en zien het als een kans om op te laden. Er moet dus vooral veel ontspanning wachten aan de andere kant van de vliegreis. Waar kun je nu beter ontspannen dan aan een van de mooie stranden die Azië te bieden heeft?

Zo vind je op de Perhentian eilanden in Maleisië die tropische sfeer waar je lekker bij weg kan dromen. Geniet van de schaduw onder een van de palmbomen, terwijl je uitkijkt over de witte stranden die de helderblauwe golven opvangen. Je kunt hier bovendien snorkel- en duiklessen nemen, waarbij je een kijkje kunt nemen in de oosterse onderwaterwereld. Ook in Indonesië kun je terecht voor prachtige kustlijnen. Aan Lombok grenzen de Gili’s, drie betoverende eilanden die ervoor gemaakt zijn om aan te relaxen.

Cultuur

Strand bij Ko Samui Thailand

Wil je graag cultuur snuiven? Dan zit je goed in het verre oosten. Zo wil je Bangkok in Thailand natuurlijk niet overslaan. Geniet van de Thaise specialiteiten, struin over de lokale marktjes en proef de charme en cultuur van deze stad. Wil je vooral van het oosterse eten genieten, bezoek dan Penang in Maleisië. Dit grote eiland biedt reizigers een culinair feest, waarbij je de lekkerste laksas, satay’s en curries voorgeschoteld krijgt.

Avontuur

De avonturiers onder de pasgehuwden zullen zich in het verre oosten niet hoeven te vervelen. Zo kun je bijvoorbeeld een waar jungle-avontuur beleven in Borneo, Maleisië. Ontdek dit tropische regenwoud en ga op zoek naar Orang-oetans, bosolifanten en neusapen. In Noord-Thailand vind je de Mae Hong Son loop. Waaghalzen kunnen hier op hun eigen motor de 1.864 bochten nemen, terwijl ze genieten van de prachtige omgeving.

Vaccinaties

Wat je ook van plan bent tijdens je huwelijksreis, je wilt natuurlijk gezond en wel terugkomen. Daarom worden voor reizigers die naar Azië gaan DTP- en hepatitis A- vaccinaties aangeraden. Wat je zorgverzekering vergoedt, is afhankelijk van je verzekeraar en de instelling waar je je vaccinaties haalt.

In sommige gevallen vergoed een verzekeraar je vaccinaties bijvoorbeeld wel wanneer je gebruik maakt van thuisvaccinaties, maar niet wanneer je naar de GGD gaat. Je moet dus nagaan wat je verzekeraar vergoed en bij welke instelling je verzekeraar je vaccinaties vergoed. Vaccinaties kunnen prijzig zijn, dus het kan zijn dat overstappen naar een andere verzekeraar gunstiger is. Je vindt de goedkoopste zorgverzekering door verzekeringen te vergelijken op een zorgvergelijkingssite

Schrijf een reactie

5 × een =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord