Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord

GRATIS je eigen bruiloft website! Klik hier
één van de grootste trouwsites van Nederland

Veelgestelde vragen over huwelijk

  1. Kun je tips geven voor een gelukkig huwelijk?
  2. Wat is huwelijksaangifte?
  3. Ondertrouw wat betekent dat?
  4. Wat heb je nodig om te trouwen?
  5. Wat is de beste maand om te trouwen?

Kun je tips geven voor een gelukkig huwelijk?

Bij goed, fijn en gelukkig huwelijk besteden we hier uitgebreid aandacht aan. Een relatie goed houden vergt inzet, communicatie en begrip van beide partijen.

Wat is huwelijksaangifte?

Huwelijksaangifte doen is hetzelfde als in ondertrouw gaan. Je treft voorbereidingen om in een later stadium te kunnen trouwen.

Ondertrouw wat betekent dat?

In ondertrouw gaan betekent dat je alle voorbereidingen gaat treffen die nodig zijn om in een later stadium, dus op een later moment, in het huwelijk te kunnen treden. De eerste stap is dat je contact zoekt met het stadhuis of gemeentehuis in de stad of het dorp waar je woont.

Vertel dat jullie in ondertrouw willen gaan en maak een afspraak. De medewerker op het stadhuis of gemeentehuis zal je vertellen wat je allemaal nodig hebt, en mee moet brengen, om in ondertrouw te kunnen gaan. Kijk voor meer informatie ook bij trouwen in het gemeentehuis.

Wat heb je nodig om te trouwen?

Om te kunnen trouwen moet je eerst in ondertrouw gaan.
Wat je allemaal nodig hebt kun je lezen bij huwelijksaangifte.

Wat is de beste maand om te trouwen?

Wat de beste maand is om te trouwen is niet zo een twee drie te beantwoorden. Het hangt van jullie eigen wensen af. Wil je een zo groot mogelijke kans op mooi weer of is het juist de bedoeling om in een winters sneeuwlandschap te trouwen? Juist in Nederland is niets zo veranderlijk als het weer.

Veel huwelijken vinden plaats in mei, juni en september.

Trouwen in de zomer kan betekenen dat je kans maakt op erg warme dagen maar je kunt jezelf afvragen of je dat wel zo prettig vindt. Als een van jullie last heeft van hooikoorts in een bepaald seizoen dan kun je hier rekening mee houden. Wil je kans maken op een winters sneeuwlandschap dan zijn de wintermaanden natuurlijk het meest voor de hand liggend.

Wil je de grootste kans maken dat alle gasten die jullie willen uitnodigen ook echt komen dan is het goed om rekening te houden met de vakantieperioden.