Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord

GRATIS je eigen bruiloft website! Klik hier
één van de grootste trouwsites van Nederland

Protestants huwelijk

Als jullie willen trouwen in de kerk moet het wettelijk/burgerlijk huwelijk al hebben plaatsgevonden. Willen jullie graag op dezelfde dag voor de wet en voor de kerk trouwen dan kan dat met een goede planning geregeld worden. Jullie zouden ’s morgens voor de wet kunnen trouwen en ’s middags voor de kerk. Trouwen in de kerk kan ook altijd op een later tijdstip.

Bij het Protestantse huwelijk wordt gesproken over een huwelijksinzegening omdat het echte wettelijke huwelijk al heeft plaatsgevonden. De Protestantse huwelijksceremonie vindt plaats in de kerk. Bij het Protestantse huwelijk zijn geen getuigen nodig. De dienst zal bestaan uit het zingen van liederen, het uitspreken van gebeden en een bijbellezing. Vervolgens kan er een korte preek gehouden worden. Daarna zal de bevestiging van het huwelijk plaatsvinden.

Het huwelijk wordt ingezegend door de dominee. Het bruidspaar vraagt God om het huwelijk te zegenen. Bruid en bruidegom schuiven de ringen bij elkaar aan de rechterhand. Vaak wordt er een collecte gehouden. In veel gevallen krijgt het bruidspaar na afloop van de dienst de huwelijksbijbel mee. Na de inzegening wordt het huwelijk bijgeschreven in het kerkboek.