Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord

GRATIS je eigen bruiloft website! Klik hierBruiloft Hulp ?
één van de grootste trouwsites van Nederland

Ceremonie huwelijk

Er kan tijdens een trouwceremonie vaak veel meer dan je denkt. Je bent natuurlijk wel afhankelijk van de medewerking van de trouwambtenaar. Daarom is het goed dat er voorafgaande gesprekken plaatsvinden. Alleen op die manier kun je komen tot een heel persoonlijke huwelijksceremonie. Spreek samen door wat de mogelijkheden zijn en wat jullie graag willen.

  • Hoe wil je de trouwzaal binnenkomen?
  • Wil je als bruidspaar het eerste of als laatste binnenkomen?
  • Wil je als bruid worden weggegeven door je vader of een ander mannelijk familielid?
  • Laat je de toespraak over aan de trouwambtenaar en wil je een formeel huwelijk of wil je het wat persoonlijker maken. In het laatste geval vertellen jullie over jezelf en de trouwambtenaar verwoordt dat tijdens jullie huwelijk.
De huwelijksceremonie/trouwceremonie

Denk ook eens naast de officiële trouwbelofte aan een persoonlijke belofte. Misschien vinden jullie het leuk om de getuigen iets te laten vertellen. Of hebben jullie kinderen en wil je die erbij betrekken. Zij zouden de trouwringen kunnen aanreiken. Ontbreekt er een belangrijk familielid (door overlijden) vraag je dan af of en hoe je daar aandacht aan wil schenken.
Het blijft een moeilijk moment maar je betrekt deze wel bij jullie huwelijk als je daar even bij stilstaat.

Sommige bruidsparen geven de getuigen, nadat iedereen de trouwakte getekent heeft, de pennen cadeau met daarin de gegraveerde trouwdatum. Informeer welke kleur inkt er gebruikelijk is.

Tot slot de trouwmuziek. Dit kan een mooi nummer zijn van een cd maar misschien is er wel een vriend of familielid die live wil zingen. Bepaal ook de momenten waarop er muziek ten gehore wordt gebracht.