Bij het regelen van je huwelijk hoort ook het vragen van mensen die jullie getuigen willen zijn. Een huwelijk kan niet gesloten worden zonder getuigen. Gebeurt dit wel dan is het huwelijk niet rechtsgeldig.

De meeste stellen kiezen getuigen die dicht bij hun staan. Vaak is dat familie of zijn het goede vrienden. De mensen die ervoor gevraagd worden stellen dat vaak zeer op prijs. Het zegt iets over de relatie die ze met elkaar hebben.

Getuigen proosten met bruidspaar

Rol getuigen

De rol van de getuigen is niet groot in die zin dat het niet veel werk is. Aan de andere kant wel heel erg belangrijk want zonder deze mensen is er geen huwelijk. Hun getuigenis is het bewijs en zij tekenen daarvoor. Het is verplicht twee getuigen te hebben (18 jaar of ouder) maar vier mag ook. Als je niet het risico wilt lopen, dat één van de getuigen ziek is op jullie trouwdag of om andere redenen niet aanwezig kan zijn, is het verstandig om vier getuigen te vragen. Hun volledige naam en adressen moeten worden doorgeven bij de huwelijksaangifte.

Schrijf een reactie

2 × twee =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord