Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord

GRATIS je eigen bruiloft website! Klik hier
één van de grootste trouwsites van Nederland

Veelgestelde vragen over gasten bruiloft

  1. Wat geef je een bruidspaar cadeau?
  2. Welke kleding dragen mannen als daggast bij de bruiloft?
  3. Wat wordt bedoeld als er rsvp in een uitnodiging staat?

Wat geef je een bruidspaar cadeau?

Wat je een bruidspaar cadeau geeft hangt niet alleen af welke relatie je hebt met het bruidspaar maar het is wel zo handig om ook rekening te houden met de wensen van het bruidspaar zelf. Willen zij geld of laten zij zich liever verrassen met een cadeau? Sta je heel dicht bij het bruidspaar, dat is het geval als je vader, moeder, broer, zus of een goede vriend of vriendin bent, dan is vaak wel bekend wat de wensen van het bruidspaar zijn.

Lastiger wordt het als je een goede bekende bent en je niet weet waar je het bruidspaar blij mee kunt maken. Wil je dat het echt een verrassing blijft dan is het misschien mogelijk om er via familie of vrienden achter te komen. Wil je er zeker van zijn dat het bruidspaar blij is met hetgeen je wilt geven informeer dan bij het bruidspaar zelf. Je zou ook kunnen vragen of ze gebruik maken van een wensenlijst/bruidslijst. Dan kun je zelf het cadeau kiezen en blijft het toch een verrassing wat ze krijgen. Lees ook het artikel cadeau bruiloft tips voor heel veel ideeën.

Welke kleding dragen mannen als daggast bij de bruiloft?

De kleding hangt af van het feit of er wel of geen dresscode is voorgeschreven. Als er geen dresscode is voorgeschreven dan volstaat een mooi donker kostuum met stropdas.

Wat wordt bedoeld als er rsvp in een uitnodiging staat?

De afkorting voor RSVP of r.s.v.p komt uit het frans en staat letterlijk voor ‘répondez s'il vous plaît’. Het betekent reageer alstublieft. Het komt er op neer dat het bruidspaar graag wil weten of je naar het huwelijk(feest) komt of niet.

Laat dus altijd weten of je wel of niet komt.