Bijna iedereen vindt het leuk om een uitnodiging te krijgen voor een bruiloft. Vervolgens komt vaak de vraag wat trek ik aan? Wanneer er een dresscode of kledingvoorschrift wordt gegeven probeer dan zoveel mogelijk rekening te houden met de wens van het bruidspaar.
Is dat niet het geval probeer je dan feestelijk te kleden en ga uit respect niet in je vrijetijdskleding naar de bruiloft.

Waar houd je rekening mee?

Vrouw zoekt jurk uit

Ga niet over de top gekleed. Het is de dag voor het bruidspaar en het is niet de bedoeling dat de gast meer aandacht trekt dan het bruidspaar. Houd rekening met het seizoen. Draag in de zomer luchtige maar wel bedekte kleding. Met andere woorden, ga niet te bloot. Pas op met de kleurkeuze. Trouwt de bruid in het wit dan is het voor de gast misschien beter een andere kleur te kiezen.Tenzij op uitdrukkelijk verzoek van het bruidspaar. Draag kleding waar je je prettig in voelt.

Wat zou je kunnen dragen?

Is er geen dresscode gegeven probeer dan een inschatting te maken of het om een formele of informele bruiloft gaat. Blijf je twijfelen vraag dan advies aan het bruidspaar of aan hun familie. Zij zullen het waarderen wanneer ze merken dat je het goed wilt doen.

Heren:

Mannen in pak

Afhankelijk van het seizoen kunnen de heren kiezen voor een licht gekleurd pak in de zomer en een donker kostuum in de winter. Vanzelfsprekend zullen de stoffen dan ook van een lichtere of zwaardere kwaliteit zijn. Voel je je prettiger in een combinatiekostuum dan is dat natuurlijk ook een optie. Vergeet ook niet bijpassende schoenen te dragen en zorg ervoor dat deze goed gepoetst zijn.

Dames:

Kleding bruidsmeisjes

In de meeste gevallen kies je datgene waar je je prettig in voelt. Dat kan voor de een een leuke jurk zijn en voor de ander een broek of broekpak in combinatie met een mooie top of blouse. Ook een rok met bijpassende top of blouse is een mogelijkheid. Draag er mooie geklede schoenen met een hoge hak bij. Pas je sieraden er op aan en zorg voor een bijpassende handtas. Je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om ’s avonds een cocktailjurk te dragen. Zorg dat je haar er netjes verzorgt uitziet!

Schrijf een reactie

achttien + tien =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord