Hoeveel geld je aan het huwelijkscadeau besteed of hoeveel geld je in een enveloppe doet hangt af van welke relatie je hebt met degene die gaat trouwen. Het is normaal dat ouders, broers, zussen en opa’s en oma’s meer geld geven dan vrienden of bekenden. Bij vrienden kun je onderscheid maken. Is het iemand die je heel na aan het hart ligt of is het een vriend/vriendin die je maar een paar keer per jaar ziet?

Over het algemeen kun je zeggen dat hoe dichter iemand bij je staat hoe meer er gegeven wordt. Wanneer je wordt uitgenodigd inclusief een overnachting, die betaald wordt door het bruidspaar, dan is het vanzelfsprekend dat je een groter cadeau geeft. Daar staat tegenover dat wanneer jij veel reiskosten moet maken om naar het huwelijk te komen, het bedrag misschien wat minder is.

Euromunten

Welk kado bedrag geef je bij een bruiloft?

Volgens de etiquette hoor je niet zuinig te zijn, toch zou iedereen op de eerste plaats naar zijn eigen portemonnee moeten kijken. Voor de een is dertig euro bij wijze van spreken niets en voor de ander kan het een enorm bedrag zijn. Het kan nooit de bedoeling zijn dat je je hiervoor in de schulden gaat steken of rood gaat staan bij de bank.

Een indicatie van wat er ongeveer gegeven wordt:
ouders, broers, zussen en hele goede vrienden € 100,- of meer.
vrienden, neven, nichten, ooms en tantes € 50,-
collega, buren, kennissen € 25,-

Schrijf een reactie

vijf × een =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord