Niet iedereen zit in de positie dat hij/zij zomaar een huwelijkscadeau kan kopen voor een ander. Dat op zich is natuurlijk al vervelend genoeg maar dat hoeft niet te betekenen dat je dan ook automatisch met een smoesje de uitnodiging van de bruiloft naast je neer moet leggen

Ga er niet vanuit dat het bruidspaar je uitnodigt om een cadeau te krijgen maar omdat ze je er heel graag bij willen hebben. Wees in dat geval eerlijk naar het bruidspaar toe en vertel hen in een persoonlijke sfeer dat je geldproblemen hebt. Echte vrienden zullen begrip voor je hebben en het vervelend voor jou vinden. Er is vaak veel meer begrip wanneer anderen weten wat er aan de hand is, dan een smoesje verzinnen wat zij niet kunnen begrijpen. Er is moed voor nodig maar dat betekent niet dat je helemaal niets kunt doen.

Cadeau geven bruidspaar

Wat kun je geven als je geen geld hebt om een huwelijkscadeau te kopen?

Wees creatief en bedenk dat je ook iets kunt geven zonder dat het al teveel geld kost. Een alternatief huwelijkscadeau dus! Wat te denken van het aanbieden van hulp wanneer hun huis nog opgeknapt moet worden.

In het geval het bruidspaar kinderen heeft kun je aanbieden een weekendje op te passen zodat ze er lekker een keer met z’n tweetjes uit kunnen. Misschien ben je creatief en maak je een mooi zelfgeschreven gedicht. Doe het in een lijstje. Bied een lekker dineetje bij jou thuis aan! Misschien heb je groene vingers en kun je een dagje werken in hun tuin aanbieden.

Iedereen beschikt over bepaalde vaardigheden, kijk waar je goed in bent en hoe je dat kunt gebruiken om een ander blij te maken. Maak of koop een mooie kaart waarin je aangeeft wat ze van jou mogen verwachten. Zo blijf jezelf niet zitten met het gevoel dat je met lege handen komt en misschien is jouw cadeau op die manier wel heel erg welkom.

Schrijf een reactie

1 + veertien =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord