Voor een bruidspaar moet hun trouwdag de mooiste dag van hun leven worden. Jij als bruiloftsgast kunt daar een bijdrage aan leveren. Wat kun je doen om het bruidspaar een onvergetelijke dag te bezorgen?

Uitnodiging

Wanneer je een huwelijksuitnodiging krijgt voor een bruiloft laat dan in een zo vroeg mogelijk stadium weten of je wel of niet komt. Het bruidspaar moet namelijk met veel dingen rekening houden. Reageren kan per e-mail, met een leuk kaartje, of per antwoordkaartje als dat wordt meegestuurd met de huwelijksuitnodiging.

Save the date

Schrijf de trouwdatum in de agenda. Mocht je op het laatste moment verhinderd zijn (ziekte), dan is het wel zo netjes om dit te laten weten. Wanneer er een ceremoniemeester is kun je dat aan hem/haar doorgeven. De huwelijksuitnodiging is alleen aan jou gericht. Neem dus nooit onverwacht iemand anders mee. Dat kun je alleen doen als op de uitnodiging staat dat je een gast mag meenemen.

Kleding

Wanneer er in de huwelijksuitnodiging een dresscode (kledingvoorschrift) wordt gegeven, dan is het wel zo netjes om je daar aan te houden. Kun je je daar niet aan houden (financieel te duur) neem dan contact op met het bruidspaar en overleg met hen wat je kunt doen. Over het algemeen gaat de bruid in het wit gekleed. Doe dat als gast dus nooit, tenzij de dresscode anders aangeeft. Kleed je nooit over de top.

Op tijd komen

Of je nu daggast, receptiegast of avondgast bent, kom op tijd. Het is voor het bruidspaar niet leuk wanneer ze, de strak geplande onderdelen van de dag, moeten onderbreken voor onverwachte felicitaties. Ben je voor de hele dag uitgenodigd zorg dan dat je zeker een half uur voor tijd aanwezig bent.

Kado

Versierde tafel trouwcadeaus

Wanneer je voor een bruiloft wordt uitgenodigd dan is het wel zo leuk om voor een mooi kado te zorgen. Heeft het bruidspaar een wensenlijst kies hier dan een kado uit. Zo weet je zeker dat ze iets krijgen waar ze blij mee zullen zijn. Wanneer je verhinderd bent kun je evengoed wat geven, al is dat natuurlijk niet verplicht.

Fotograferen

Bijna elk bruidspaar heeft een fotograaf/videograaf ingehuurd voor het maken van foto’s of film. Ga dus nooit op eigen houtje fotograferen. Wil je dat toch heel graag, overleg dat dan van tevoren met het bruidspaar.

Bruiloftsreceptie

Felicitaties aan bruidspaar

Sluit achter aan in de rij en wacht op je beurt. Maak het gesprek met het bruidspaar niet te lang en houd rekening met andere gasten die willen feliciteren. Ben je alleen voor de receptie uitgenodigd blijf dan na afloop niet hangen. Neem afscheid van het bruidspaar en wederzijdse ouders.

Trouwfeest

Gun het bruidspaar de openingsdans! Daarna is het de beurt aan de gasten om te dansen. Maak plezier maar voorkom overmatig alcoholgebruik. Het is voor het bruidspaar een afgang, wanneer hun gasten na afloop dronken de deur uitgaan. Dat wil je toch niet op je geweten hebben?

Schrijf een reactie

3 × twee =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord