Tijdens het diner is er voor jullie even een moment van rust. Tot de gasten die deelnemen aan het bruiloft diner behoren over het algemeen de daggasten. Natuurlijk staat het jullie vrij om daar andere genodigden aan toe te voegen.

Wordt het te kostbaar dan kun je de genodigden ook beperken tot (schoon)ouders, (schoon)zussen, broers, zwagers, de getuigen, de ceremoniemeester en de opa’s en oma’s.

Bruidspaar tijdens bruiloftsdiner

Het moet voor de gasten wel duidelijk zijn dat zij voor het bruiloft diner zijn uitgenodigd. Dit kun je kenbaar maken door het op de trouwkaart te vermelden. Een andere mogelijkheid is om de huwelijksuitnodiging algemeen te houden, maar een inlegvelletje te maken met daarop de extra informatie. Het maakt niet zo heel veel uit hoe je het doet, als het voor de gasten maar duidelijk is dat zij voor het huwelijksdiner zijn uitgenodigd.

Waar kun je rekening mee houden?

Er zijn misschien mensen die gebonden zijn aan een dieet.
Informeer bij het restaurant of cateraar wat de mogelijkheden zijn. Ook kunnen zich onder de genodigden vegetariërs bevinden. Informeer ook hier naar de mogelijkheden.

Bruidsmeisje aan tafel

Tenslotte de kinderen. Over het algemeen zijn kinderen tot een jaar of twaalf, kleine eters. Het is dus niet nodig om voor deze kinderen een duur en uitgebreid diner te betalen. Vraag naar de mogelijkheden om een kinderdinertje samen te stellen. Je kunt aan familie en/of vrienden met kinderen vragen waar hun kinderen aan toe zijn, of wat ze op prijs stellen. Lang aan tafel moeten zitten is voor kinderen sowieso al een hele opgave. Misschien is er een kleine ruimte aanwezig waar kinderen zich kunnen vermaken. Of is er een tafeltje beschikbaar waar kinderen kunnen tekenen of een spelletje kunnen doen.

Schrijf een reactie

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord