Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord

GRATIS je eigen bruiloft website! Klik hier
één van de grootste trouwsites van Nederland

Locatie kiezen huwelijksdiner

Locatie bruiloft diner sfeerbepalend

De locatie voor het bruiloft diner kan heel erg sfeerbepalend zijn. Een te grote ruimte voor een klein gezelschap doet al snel ongezellig aan. Hoge plafonds hebben vaak hetzelfde effect.
Kom niet met meer gasten dan is toegestaan voor de ruimte die je gebruikt. Dat geldt niet alleen voor zaaltjes, maar voor alle locaties en restaurants. Er gelden altijd brandweervoorschriften. Vraag bij locaties altijd voor hoeveel mensen de ruimte geschikt is. Het interieur kan heel erg sfeerbepalend zijn. Spreekt de aankleding jullie aan? Is het modern of oudbollig of iets daar tussen in. Vinden jullie de ruimte wel geschikt, maar het interieur wat minder, vraag dan wat je kan en mag doen om het wat gezelliger te maken. Vraag aan de eigenaar/beheerder of je mag meebeslissen over de tafelaankleding en styling-decoratie. Ook bij de styling ben je gebonden aan brandvoorschriften! Doe dat dus altijd in overleg met de eigenaar/beheerder.

Tip, stel vragen

 • Voor hoeveel personen is de ruimte geschikt en klopt dat met het aantal genodigden?
 • Bezit de locatie een eigen keuken of ben je afhankelijk van een externe cateraar?
 • Lees alles over de catering!
 • Hoe lang hebben jullie de beschikking over de locatie? Worden er nog gasten na jullie verwacht? Worden er extra kosten berekent als het uitloopt?
 • Hoeveel betaal je voor de huur?
 • Is er voldoende parkeergelegenheid?
 • Zijn er voldoende toiletten? Denk ook aan ouderen en gehandicapten.

Waar vindt het bruiloft diner plaats?

Er zijn een aantal mogelijkheden:

 • Thuis, met de hulp van een cateraar inclusief personeel. Bedenk wel dat het in veel gevallen al snel te klein is in een doorsneewoning. In de meeste gevallen is er maar één toilet en met een beetje pech kun je de volgende dag de hele woning gaan schoonmaken.
 • Zaaltje of buurthuis huren. Ook hier maak je gebruik van een cateraar inclusief personeel. Dit is al snel gezellig wanneer het aantal gasten beperkt is. Informeer wel bij de beheerder hoe het zit met de schoonmaak na afloop. Moet je daar zelf zorg voor dragen of kun je dat laten doen? In het laatste geval komen er weer kosten bij.
 • Een restaurant.
 • De feestlocatie. Tegenwoordig zijn er ook veel feestgelegenheden waar tevens het diner genuttigd kan worden. Het kan zijn dat ze over een eigen keuken met koks beschikken, maar er zijn ook gelegenheden waar gewerkt wordt met een externe cateraar. Hier is het grote voordeel dat je niet van locatie hoeft te wisselen wanneer jullie na afloop nog een feest geven.