Wanneer jullie in het gemeentehuis of stadhuis trouwen zijn jullie afhankelijk van wat er mag of niet mag om de trouwlocatie te versieren. Het beste kun je dit bespreken met de ambtenaar die jullie gaat trouwen. Gezien de vaak betrekkelijk korte tijd dat jullie in de trouwzaal aanwezig zijn zou je je ook af kunnen vragen of je hier nou al te veel geld aan wilt besteden. Misschien volstaat een mooi bloemstukje op de tafel van de trouwambtenaar.

Trouwen jullie in de zaal van een restaurant, in een kasteel of enige andere locatie, dan ben je voor versiering van de trouwlocatie aangewezen op de eigenaar of beheerder. Je kunt niet zomaar dingen gaan doen. Deze is gebonden aan brandvoorschriften en jullie dus ook. Bespreek wat de mogelijkheden zijn. Ballonnen, bloemen en versiering met tule en linten zullen vaak het probleem niet zijn. Anders wordt het wanneer het gaat om kaarsen en verlichting.

Decoratie voor buiten

Kiezen jullie als trouwlocatie voor een tuin of parkachtige omgeving dan zijn er weer hele andere mogelijkheden. Denkbaar is een prieeltje, pagode tent of partytent voor de huwelijksvoltrekking en stoelen voor de gasten daarvoor gezet. Zorg in het prieel of pagode tent voor een tafeltje en drapeer er een mooi tafelkleed overheen.

Prieel – boog – tent

Boog met stof en bloemen voor huwelijksceremonie

Bloemenboog voor huwelijksceremonie

Prieel trouwceremonie strand

Huwelijksceremonie in tent

Huwelijksceremonie versierd met draperie en bloemen

Trouwceremonie prachtig versierd

Stoelen trouwceremonie versierd

Zet er voldoende stoelen neer voor het bruidspaar, de getuigen en eventuele bruidskinderen. Je kunt een mooi bloemstukje op tafel zetten of bijvoorbeeld een schaal zand (gekleurd) met kaarsjes erin. Ook een mooie lantaarn of kaarsenkandelaar behoort tot de mogelijkheden. De rugleuningen van de stoelen kun je voorzien van een breed lint met strik aan de achterzijde van de stoel. Een pagode tent, partytent of prieel is gemakkelijk te versieren met linten, tule en bloemen.

Stoelen trouwceremonie versierd met bloembollen

Stoelen huwelijksceremonie versierd met bloembollen

Stoelen trouwceremonie versierd met strik

Stoelen huwelijksceremonie versierd met linten

Pad naar trouwceremonie

Decoratie trouwceremonie met pilaren en bloemstukken

Bloemblaadjes en bloemenvazen trouwceremonie

Decoratie voor binnen

Prieel – boog

Prieel met bloemen voor trouwceremonie

Decoratie huwelijk

Bloemen decoratie huwelijksceremonie

 

Stoelen  – gangpad

Trouwlocatie versierd

Trouwceremonie rijkelijk versierd

Trouwlocatie gedecoreerd

Trouwlocatie versierd met doeken

Ballonnen

Met ballonnen valt ook een heel mooi en feestelijk effect te bereiken, vooral als ballonnen met gas gevuld zijn. Laat ze opstijgen tot aan het plafond of zet ze met een zwaarder zakje vast op de grond en zet ze mooi langs het gangpad.

Ballonnen met gas gevuld op de grondBallonnen met gas gevuld aan plafond

Decoratie voor in de avond

Trouwen jullie ’s avonds denk dan wel aan verlichting en eventueel grote kandelaars met kaarsen. Zetten jullie de stoelen in rijen dan zou je aan de zijkanten van de stoelen kleine bloemstukjes kunnen hangen. Dit kan ook om en om. Hetzelfde kun je doen met linten, of strikken gemaakt van tule, in plaats van bloemen. Voor een extra mooi effect zorgt een rode of witte loper waar het bruidspaar overheen loopt. Kijk of je bestaande schuttingen of pergola’s kunt versieren. Denk daarbij aan verlichting, linten, ballonnen en lampionnen.

Lichtbogen voor huwelijksceremonie

Trouwlocatie avond

Na de huwelijksvoltrekking kan er gestrooid worden met rijst maar ook rozenblaadjes strooien door de bruidsmeisjes is een optie.

Schrijf een reactie

drie × 2 =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord