Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord

GRATIS je eigen bruiloft website! Klik hierBruiloft Hulp ?
één van de grootste trouwsites van Nederland

Versiering kerk trouwen

Trouwen: versiering bank in de kerk met tule

Overleg met de pastor of dominee wat je mag doen om de kerk te versieren. Bedenk dat de tijd die jullie in de kerk doorbrengen niet al te lang zal zijn. Toch kun je heel gericht enkele versieringen aanbrengen die vooral op foto's en- of video goed tot zijn recht komen. Je kunt denken aan een paar grote vazen met grote bloemen. Plaats deze (eventueel op een verhoging of standaard) naast de stoelen die bestemd zijn voor het bruidspaar. Kleine bloemen vallen niet zo op in een grote ruimte dus kies voor grotere bloemen. Denk bijvoorbeeld aan lelies, rozen of crysanten. Steek er wat forse takken in en dan hoeft het niet al te veel te kosten. Misschien zijn er vazen of potten aanwezig waar jullie gebruik van mogen maken. Je kunt er altijd naar informeren.

Aan de stoelen of kerkbanken kun je eventueel aan de zijkanten strikken maken van tule of linten. Ook hier en daar wat kleine boeketjes hangen aan de zijkanten van de stoelen of banken is een mogelijkheid. Doe dit alleen bij de voorste rijen want anders is het onbegonnen werk. Vraag of de fotograaf/videograaf hier rekening meehoud bij het maken van de opnamen.

Hebben jullie er heel veel geld voor over dan kun je bij de ingang van de kerkdeur aan weerszijden grote bloemstukken plaatsen. Bedenk wel dat dit voor een hele korte periode is. Maken jullie gebruik van bruidskinderen dan kunnen zij rozenblaadjes strooien wanneer jullie de kerk betreden.

Knielbankjes kerk met bloemen Kerkbanken aangekleden met bloemen
Bloemstukken langs gangpad kerk Bloemstukken bij de ingang van de kerk