Overleg met de pastor of dominee wat je mag doen om de kerk te versieren. Bedenk dat de tijd die jullie in de kerk doorbrengen niet al te lang zal zijn. Toch kun je heel gericht enkele versieringen aanbrengen die vooral op foto’s en- of video goed tot zijn recht komen.

Je kunt denken aan een paar grote vazen met grote bloemen. Plaats deze (eventueel op een verhoging of standaard) naast de stoelen die bestemd zijn voor het bruidspaar. Kleine bloemen vallen niet zo op in een grote ruimte dus kies voor grotere bloemen. Denk bijvoorbeeld aan lelies, rozen of chrysanten. Steek er wat forse takken in en dan hoeft het niet al te veel te kosten. Misschien zijn er vazen of potten aanwezig waar jullie gebruik van mogen maken. Je kunt er altijd naar informeren.

Versierde trouwceremonie kerk

Versieren kerkbanken

Aan de stoelen of kerkbanken kun je eventueel aan de zijkanten strikken maken van tule of linten. Ook hier en daar wat kleine boeketjes hangen aan de zijkanten van de stoelen of banken is een mogelijkheid. Doe dit alleen bij de voorste rijen want anders is het onbegonnen werk. Vraag of de fotograaf/videograaf hier rekening mee houd bij het maken van de opnamen.

Lintjes aan kerkbanken

Kerkbanken versierd met linten

Kerkbanken versierd met linten en kaarsen

Ingang kerk

Hebben jullie er heel veel geld voor over dan kun je bij de ingang van de kerkdeur aan weerszijden grote bloemstukken plaatsen. Bedenk wel dat dit voor een hele korte periode is.

Bloemstukken voor ingang kerk

Ingang kerk prachtig met bloemen versierd voor trouwerij

Bloemblaadjes

Versier het gangpad met rozenblaadjes/bloemblaadjes. Maken jullie gebruik van bruidskinderen dan kunnen zij rozenblaadjes strooien wanneer jullie de kerk betreden.

Bloemblaadjes gangpad kerk trouwerij

Kaarsen

Kaarsen geven altijd een gevoel van romantiek en gezelligheid. Plaats bijvoorbeeld kaarsen in het gangpad van de kerk of mooie kaarsen op een standaard bij de trouwceremonie. Vraag altijd even na of dit mag in verband met brandgevaar.

Kaarsjes gangpad kerk trouwen

Kaarsen in windlichten gangpad kerk trouwen

Schrijf een reactie

acht − 4 =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord