Verlichting als opvallende bruiloftdecoratie

Met de juiste verlichting kleed je jouw bruiloft schitterend aan. Verlichting biedt vele creatieve mogelijkheden om als bruiloftdecoratie gebruikt te worden. Wij geven je verschillende toffe ideeën en tips, zodat jij het extra romantisch en sfeervol op je bruiloft kunt maken. Thuis trouwen? Even energie vergelijken gaat dan waarschijnlijk nog wel in de lichtkosten schelen.

Lichtslingers voor een festival vibe

Vergeleken met voorgaande generaties gaan we steeds bewuster trouwen. We denken niet alleen lang na over de commitment die we aangaan, maar ook hoe we de grote dag vorm gaan geven. Geven jullie een casual trouwfeest met een hip randje? Met lichtslingers creëer je in een handomdraai die intieme festivalsfeer. Lichtslingers zijn eenvoudig op te hangen en geven extra sfeer, of je deze nu gebruikt om de tuin of het zaaltje waarin het feest gevierd wordt op te leuken. Hang ze kruiselings, op verschillende hoogtes of weef de lichtslingers tussen de takken door als je in een natuurlijke omgeving trouwt. Dit zorgt voor extra veel romantiek. Binnen is het leuk om verschillende lichtslingers tegen de muur te hangen voor een insta-waardige fotowand.

Lampionnen en lantaarns

Lampionnen en lantaarns zijn perfect voor haast ieder thema. Ze zorgen voor sfeervolle verlichting, zijn kleurrijk en eenvoudig aan te passen op jouw kleurschema. Daarnaast toveren ze iedere locatie om tot een prachtig feestdecor. Romantische lampionnen en lantaarns zijn zowel voor binnen- als buiten trouwfeesten een echte aanrader. Zet deze bijvoorbeeld neer op de verschillende statafels, hang lampionnen op aan de takken van de bomen of zet ze op de grond neer. Je kunt lampionnetjes en lantaarns ook uitstekend zelf maken, bijvoorbeeld door jampotjes te voorzien van een hengseltje en hier theelichtjes in te zetten.

Kaarsen op diner tafel

Warme sfeer door kaarsen

Bij romantiek denk je aan kaarsen. Mooie kaarsen mogen dus zeker niet ontbreken op je trouwfeest. Deze zijn vooral bedoeld om extra sfeer te creëren, want kaarsen verspreiden niet zo veel licht. Je hebt wel dus nog andere lichtbronnen nodig. Zet de kaarsen op strategische plekken neer door ze bijvoorbeeld te gebruiken als tafelverlichting. Ook kun je de omgeving mooi versieren met kaarsen door deze bijvoorbeeld onder glazen stolpen te plaatsen.

Lichtkleur instellen

Tegenwoordig is de kleur van het licht volledig instelbaar wanneer je kiest voor ledverlichting. Deze verlichting is ook nog eens een stuk energiezuiniger dan bijvoorbeeld gloeilampen en daarmee geschikt voor een duurzame bruiloft. Je kunt de kleur en intensiteit van het licht veranderen met één druk op de knop. Hierdoor kun je bijvoorbeeld het licht aanpassen op een bepaald moment in de avond. Wanneer je op dezelfde locatie eet en daarna samen gaat feesten, is het mogelijk om de lampen wat meer als functionele verlichting te gebruiken, om vervolgens over te stappen op een minder intens licht. Ook kun je de ruimte laten baden in jouw favoriete kleur en valt de verlichting optimaal aan te passen aan het thema van je bruiloft.

Schrijf een reactie

4 × een =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord