Het is een feest om aan een goed uitziende en verzorgde tafel te zitten. Een goed begin voor tafelversiering van het bruiloft diner is mooi tafellinnen met bijpassende servetten. In restaurants wordt meestal gebruik gemaakt van één basiskleur. In veel gevallen is dat wit. Dat geldt ook voor het servies. Informeer welke kleur er wordt gebruikt en pas de decoratie daarop aan.

Servetten

Wanneer de basis wit is kun je kiezen voor een andere kleur servet, misschien met een mooie servetring eromheen. Zorg er wel voor dat de gekozen decoratie kleur wordt voortgezet in de aanvullende tafelversiering, zodat het geheel rustig en stijlvol blijft.

Bloemen en kaarsjes

Stem de kleur van bloemen, kaarsen en alle decoratie die je gebruikt op elkaar af. Gebruik geen geurkaarsen bij een diner. Wat je ook doet aan decoratie of tafelversiering, zorg ervoor dat de tegenover elkaar zittende gasten elkaar wel kunnen zien tijdens het bruiloft diner. Er zijn heel veel mogelijkheden om een dinertafel mooi aan te kleden.

Decoratie voor tafels los in de ruimte

Eerst wat voorbeelden van decoratie die je kunt gebruiken wanneer de tafels verspreid en los in de ruimte staan. Zie je iets wat je aanspreekt dan is het in veel gevallen ook mogelijk om dit te gebruiken bij aaneengesloten tafels. Zorg ervoor dat je dan het gekozen stukje herhaaldelijk terug laat komen. Bereken hoeveel je er dan nodig hebt. Vervolgens kun je zien wat je aan decoratie kunt doen bij de verschillende tafelschikkingen.

Tips

 • Leg op elk bord een mooi (gekleurde) servet en leg daarop een mooie bijpassende kleur bloem. Het servet is ook op een leuke manier te vouwen.
 • Willen jullie de gasten na afloop een bedankje meegeven, dan is het een leuk idee om dit te verpakken in een mooie bijpassende kleur cadeaupapier en dit op het bord van de gast te leggen. Zet je op elk pakje de naam van de gast dan is meteen duidelijk welke plek voor hem/haar aan tafel is. Op internet vind je vaak leuke plaatjes. Door zelfklevende printer etiketten te gebruiken kun je ze meteen op het pakje plakken.
 • Een hoge doorzichtige vaas met daarin een grote bloementak, bijvoorbeeld een orchidee. Op aaneengesloten tafels plaats je er meerdere.
 • Een hoge kandelaar eventueel in combinatie met bloemen. Aangezien kandelaars erg duur zijn kun je ze vaak beter huren. Het is niet noodzakelijk om er op elke tafel een neer te zetten. Rustiger is het wanneer je ze goed verspreid, dus hier en daar op een tafel zet.
 • Doe het servet in een servetring. Steek tussen de servetring en het servet een bloem met een takje groen. Dit kan ook een zijdebloem zijn.
 • Klein bloemstukje. Bij grote aaneengesloten tafels natuurlijk meerdere verspreid over de tafel.
 • Bakjes of schaaltjes met neutraal of gekleurd zand met daarin kaarsen. Opvullen met schelpen,takjes of natuurlijke materialen.
 • Schaaltjes met een kleurloze of gekleurde vloeistof, met drijvende bloemen, eventueel aangevuld met een waxinelichtje of drijfkaarsje. Gekleurd water krijg je door crêpepapier in het water te laten weken. Denk er wel aan dat de bloemen in een lichte mate de kleur van het gekleurde water in zich opnemen.

Tafels in een u-vorm

 • Plaats op de twee uiteinden één groot bloemstuk of een grote kaarsenkandelaar waar veel kaarsen op kunnen.
 • Je kunt ook denken aan kaarsenkandelaars in combinatie met bloemen en op de tafel waar het bruidspaar zit een laag bloemstuk.
 • Zet op de tafels in u-vorm overal kleine bloemstukjes in combinatie met kaarsen in een glas.
 • Denk ook eens aan een ovale vorm van bakjes of glazen schaaljes. Het staat weer net even anders. Lage schaaltjes kun je vullen met water. Doe er parelmoer knikkers of gekleurde steentjes in en vul ze met kort afgesneden bloemen (drijfbloemen).

Tafels in carré (vierkant)

 • Je kunt de vierkante vorm van de tafels doorvoeren in de decoratie. De vierkante vorm kun je benadrukken door alleen de vier hoeken te voorzien van decoratie.
 • Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor vierkante vazen of schalen. Ditzelfde geldt voor kaarsen.
 • Strooi rozenblaadjes over de tafel.

Tafels in een lange rij

 • Bij tafels in een aaneengesloten lange rij kun je de lengte benadrukken. Dat kun je doen door gebruik te maken van bloemenguirlandes. Dit zijn langwerpige slingers van bloemen. Afhankelijk van de lengte van de guirlande en de lengte van de tafelrij bepaal je hoeveel er nodig zijn. Je kunt de bloemist om advies vragen. Houd het rustig, zeker wanneer je gebruik maakt van verschillende kleuren en bloemen.
 • Door gebruik te maken van een afwijkende kleur tafelloper benadruk je ook de lengte van de tafelrij.
 • Kijk ook eens of er een mogelijkheid is voor hangende boeketten of sierlijke bollen boven de tafel.
 • Plaats op de twee uiteinden een hoog bloemstuk of hoge kandelaar en op de plek waar het bruidspaar zit een langwerpig laag bloemstuk.

Schrijf een reactie

13 + 1 =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord