Vroeger werd de bruid door de bruidegom opgehaald bij het ouderlijk huis van de bruid. Heel veel toekomstige echtparen wonen al samen en vertrekken dus vanaf hun eigen huis. Toch gebeurt het vaak dat de bruidegom de nacht voor de trouwdag elders doorbrengt, zodat de bruid echt opgehaald kan worden op de trouwdag zelf. Ook de bruid wil nog wel eens voor een nacht vertrekken naar het ouderlijk huis zodat zij daar wordt opgehaald.

Bruid in ouderlijk huis

De decoratie van de woning vindt dus plaats daar waar de bruid wordt opgehaald. Trouwen vanuit een mooi versierde woning is een feestelijk begin van de dag. Familie en vrienden zijn vaak bereid om te helpen bij het versieren van het huis. Een mooi versierde woning, vooral aan de buitenkant, levert mooie plaatjes op voor de fotograaf.

Tips om het huis van de bruid of het ouderlijk huis te versieren

Afhankelijk van het soort woning kun je bij de entree een prachtige bloemenboog plaatsen.
Een andere mogelijkheid is om aan beide zijden van de voordeur grote potten met bloeiende planten te zetten. Je creëert hoogte door takken te gebruiken. Vergeet niet dat je planten ook kunt huren.Vaak is dit goedkoper dan alles zelf kopen. Trouw je in een seizoen dat de bloemen duur zijn, overweeg dan kunstbloemen en takken. Voor de foto’s maakt dat geen verschil. Trouwen jullie in de kerstperiode maak dan gebruik van kerstversiering en verlichting. Pas de kleuren en materialen aan, aan de andere locaties of onderdelen die worden versiert. Wanneer alles op elkaar is afgestemd geeft dat een heel mooi en rustig beeld voor de foto’s.

Bloemversiering trapleuning

Nog een andere mogelijkheid voor de entree is een ballonnenboog plaatsen. Wat te denken van een bloemenkrans aan de voordeur met daarin jullie favoriete bloemen? Ook het aanbrengen van trossen ballonnen behoort tot de mogelijkheden. Bedek lelijke afvoerleidingen met lint. Is er een oprit of oprijlaan aanwezig bekijk dan of je een rozenboog kunt plaatsen. Aan beide zijden van de oprijlaan kunnen misschien fakkels geplaatst worden. Is er een pergola aanwezig, versier hem dan met linten, verlichting en bloemen. Je kunt ook linten laten bedrukken met een toepasselijke tekst erop. Heeft de woning een balkon dan kun je daar ook linten en ballonnen kwijt. Aan de voordeur een bord met de tekst ‘leve het bruidspaar’ is ook een mogelijkheid. Wellicht obers met een welkomstdrankje. Oké, zij vallen niet helemaal onder decoratie, maar het heeft zeker zijn charmes.

Originele decoratie huwelijk

Schrijf een reactie

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord