Jullie vragen je misschien af wat een ceremoniemeester voor jullie kan betekenen? Een ceremoniemeester kan fungeren als tussenpersoon tussen jullie en de gasten. Gasten kunnen bij hem/haar terecht met allerlei vragen. Dit kan gaan over cadeaus, vervoer, stukjes die ‘s avonds tijdens het feest opgevoerd worden. Kortom over allerlei dingen.

Zo hebben jullie één persoon met wie je alles doorneemt en hoeven jullie je niet bezig te houden met allerlei bijkomstigheden. Jullie kunnen alle energie besteden aan het organiseren van alle dingen die gedaan moeten worden.

Bovendien kan een ceremoniemeester gemakkelijker nee zeggen wanneer dat nodig is. Wanneer je als bruidspaar nee moet zeggen tegen familie of vrienden wordt dat een stuk lastiger. Een ceremoniemeester kan verrassingen, die van anderen komen, inplannen in de avond. Uiteraard vraagt hij/zij jullie mening over het een en ander. En of jullie wel openstaan voor verrassingen. Geef ook heel duidelijk aan wat jullie absoluut niet willen.

Ceremoniemeester regelt zaken tijdens bruiloft

In veel gevallen is de ceremoniemeester iemand die jullie heel goed kennen en met wie je goed overweg kunt. Zo kan deze zelf ook een goede inschatting maken van wat jullie wel of niet leuk vinden. Op de trouwdag zelf neemt de ceremoniemeester de regie van jullie over. Hij/zij zorgt ervoor dat de dag verloopt volgens plan en is de regelaar op jullie trouwdag. Maak je gebruik van een ceremoniemeester betrek deze dan van begin tot het eind in jullie plannen! Bedenk dat een ceremoniemeester geen betaalde kracht is en laat deze dus ook niet alle karweitjes opknappen waar jullie zelf geen zin in hebben.

Welke kwaliteiten moet een ceremoniemeester bezitten?

Hij/zij moet kunnen organiseren en bovendien in staat zijn om een feest goed op gang te brengen. Vind je deze kwaliteiten niet in één persoon overweeg dan om de taken te splitsen en vraag twee ceremoniemeesters. Een goede ceremoniemeester kijkt zelf niet te diep in het glaasje. Vraag dus iemand waarvan je zeker weet dat deze persoon zich niet zal laten gaan. Je kunt overwegen om alles of gedeelten van de organisatie in handen te geven van een weddingplanner. Zorg in beide gevallen dat je een goede controle behoud.

Wat kan de ceremoniemeester voor jullie doen?

Ceremoniemeester geeft toespraak

Jullie bespreken met de ceremoniemeester wat deze voor jullie kan doen tijdens de organisatie. Als contactpersoon, van jullie bruiloftsgasten, moet hij/zij weten wat jullie wensen zijn voor de trouwdag.

Wanneer je gebruik maakt van een ceremoniemeester maak dan een kort briefje waarin je de naam, e-mailadres en het telefoonnummer van de ceremoniemeester vermeld. Geef een korte omschrijving waarin je uitlegt dat mensen met vragen bij hem/haar terecht kunnen. Dit briefje kun je bijvoegen bij de uitnodiging, trouwkaart. Of in een vroeger stadium toevoegen bij het rsvp-kaartje. De naam van de ceremoniemeester kan ook vermeld worden op de trouwkaart zelf. Het is maar net waar jullie zelf voor kiezen.

Schrijf een reactie

11 − 9 =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord