Als je een feestlocatie kiest waarin jullie alles zelf willen regelen, of als de locatie niet de beschikking heeft over een eigen keuken, een tuin of een andere originele plek, dan komt een catering of partyservice van pas. De catering helpt je bij het organiseren van een feest, buffet, receptie, diner, hapjes en drankjes.

Hoe lang duurt een receptie?

Een gemiddelde receptie duurt zo’n twee uur. Houd er rekening mee dat sommige mensen van ver komen en je ze niet met een lege maag naar huis kunt sturen. Serveer daarom hapjes en drankjes. Laat obers om het half uur met een hapje rondgaan. Hapjes worden per stuk berekend.

Huwelijksdiner

Eten huwelijksdiner
Hoe meer mensen er mee-eten, des te hoger de kosten. Vaak dineer je alleen met de daggasten. Probeer een menu te verzinnen dat bij het gehele gezelschap past. Zorg voor keuzemogelijkheden, want niet iedereen houdt bijvoorbeeld van vis. Zijn er vegetariërs in jullie gezelschap, vergeet dit dan niet door te geven. Trek minimaal twee uur uit voor het diner.

Een goede partycateraar vinden

Vraag bij diverse cateraars informatiepakketten op met voorbeeldmenu’s. Als je een keuze wilt maken, maak dan een persoonlijke afspraak met de cateraar, bij voorkeur bij hem. Hierdoor krijg je een goede indruk van hoe ze werken. Zijn ze kortaf, ongeorganiseerd, is alles schoon, hebben ze alle vergunningen?

Als het mogelijk is, maak dan ook een afspraak met de kok en vraag wat voor jullie groep gasten het best uitvoerbare menu is.

Totale kosten catering huwelijk

Schalen eten cateraar

Het is een moeilijk een indicatie te geven van de totale kosten. Alles hangt af van hoeveel personen er op de receptie komen, met hoeveel gasten je gaat dineren en hoeveel mensen je uitnodigt op het feest. Daarbij komt wat voor menu je kiest, hoe luxe de hapjes zijn en je sterke drank of dure wijn serveert. Globaal zou je kunnen zeggen dat je voor diner en feest voor ongeveer 125 personen zo’n 5000 euro kwijt bent. Maar alles hangt af van de keuzes die je maakt.

Schrijf een reactie

dertien − twaalf =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord