Vaak hoor je kinderen zeggen “Als ik later groot ben dan ga ik trouwen met…”.
Trouwen leeft bij jong en oud. Iedereen met een beetje fantasie heeft wel eens nagedacht over trouwen. Naarmate je ouder wordt en een relatie krijgt, zullen die gedachten anders worden, serieuzer. Zeker wanneer vrienden om je heen gaan trouwen, of je relatie steeds hechter wordt, ga je daar steeds meer over nadenken.

En nu is het dan zover. Nu zijn jullie aan de beurt. Hoe gaan jullie invulling geven aan het bruiloftsfeest? Hoe gaan jullie tot overeenstemming komen? Dat kan nog best lastig zijn. Misschien denken jullie wel heel verschillend. Bedenk dan dat deze dag voor jullie allebei net zo belangrijk is. Het wordt dan geven en nemen. Geef de ander wat hij/zij belangrijk vindt en neem wat jij belangrijk vindt. Sluit compromissen. Het is goed als je eerst gaat onderzoeken welke raakvlakken jullie wel hebben. Dat kun je doen aan de hand van een lijstje, doe dat allebei. Schrijf je gedachten op papier.

Bruidspaar

Hoe denk je over:

 • Gasten: wie vraag je als daggasten, receptie gasten, gasten voor het feest?
 • Trouwlocatie: waar wil je trouwen? Gemeentehuis, kasteel, boot, of andere mooie plek.
 • Trouwvervoer: hoe wil je vervoerd worden? Auto (eigen), koets, boot, anders.
  Denk ook na over eventueel vervoer van gasten.
 • Huwelijksceremonie: wil je een officiële of een heel persoonlijke ceremonie?
  Wie wil je als getuigen (2 of 4)? Wil je bruidskinderen?
 • Kerkelijke inzegening: wel of niet.
 • Receptie: formeel of informeel.
 • Diner: officieel of lopend buffet? Wie nodig je daar voor uit?
 • Feestavond: wil je het feest op dezelfde plaats als de trouwlocatie of ergens anders? Muziek, orkestje, dj, of anders.

Zijn jullie hier een beetje uit? Ga nu samen invulling geven aan de hand van beide lijstjes. Vanuit jullie gezamenlijke raakvlakken kun je verder gaan zoeken naar de mogelijkheden voor die onderdelen waar jullie nog niet uit zijn.

Ga samen ideeën opdoen. Koop wat trouwbladen. Praat met vrienden, misschien hebben zij leuke ideeën. Bezoek eens een trouwbeurs. Misschien heb je leuke dingen van anderen gehoord of gezien die jij ook zou willen. Aan de hand van de trouwplanning kun je zien wanneer je het beste kunt beginnen met de organisatie van jullie bruiloft.

Schrijf een reactie

3 × drie =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord