Het aantal gasten, dat jullie gaan uitnodigen voor jullie huwelijk, is afhankelijk van jullie huwelijksbudget. Elke gast meer betekent extra geld. Niet alleen voor eten en drinken, maar bij grotere aantallen zullen jullie ook een grotere trouwlocatie en/of feestlocatie moeten huren. Je kunt een verdeling maken in het soort gasten: daggasten, receptie gasten en gasten voor het feest.

Daggasten

Daggasten bruiloft

Daggasten zijn de allerbelangrijkste mensen om jullie heen. Jullie ouders, broers en zussen met partners, eventuele kinderen, opa’s, oma’s, de getuigen en hele goede vrienden. Hoeveel mensen dat zijn hangt dus af van hoe groot jullie familie- en vriendenkring is. Daggasten zijn de hele dag en avond bij jullie. Als je deze een corsage geeft onderscheiden zij zich daarmee met de rest van de gasten die later komen. Zo is voor iedereen duidelijk dat zij belangrijk zijn in jullie leven en dus ook op jullie trouwdag.

Wanneer je de daggasten, in een heel vroeg stadium, laat weten dat jullie gaan trouwen dan kunnen zij deze dag alvast vrijhouden. Dat kun je doen door even te bellen of een klein berichtje vooraf te sturen. Vraag of zij jullie willen laten weten als ze niet aanwezig kunnen zijn. Later kun je dan de trouwkaart sturen. Op deze manier weten jullie wel waar jullie aan toe zijn.

Receptiegasten

Receptie trouwen

Receptiegasten kunnen zijn: ooms, tantes, kennissen van jullie of jullie ouders, collega’s, mensen met wie je wel contact hebt, maar niet zodanig dat je ze ook moet uitnodigen voor de hele dag of het trouwfeest ‘s avonds.

Avondgasten

Gasten op huwelijksfeest

Avondgasten zijn de gasten die je uitnodigt voor de avond wanneer het trouwfeest gaat losbarsten. Onder de feestgasten bevinden zich de daggasten en mensen die je uitnodigt voor de avond. Veelal zijn dat vrienden, goede buren en collega’s al dan niet met aanhang, maar dat kan ook familie zijn.

Tips gasten bruiloft

Maak een lijst met namen en adressen van de daggasten, receptiegasten en avondgasten. Houd op deze lijst bij wie er hebben toegezegd te zullen komen. Wanneer je er automatisch vanuit gaat dat niet iedereen komt, die je hebt uitgenodigd, kun je een probleem krijgen wanneer ze wel allemaal komen. Stem de feestlocatie af op het aantal mensen dat je gaat uitnodigen.

Schrijf een reactie

17 + 10 =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord