Jij ziet het al helemaal voor je: een mooie buitenbruiloft in de tuin. Misschien trouwen jullie wel in je eigen tuin, die prachtig in bloei staat op de trouwdatum, of in de schitterende boomgaard van je ouders. Er komt nog wel wat regelwerk kijken bij een buitenbruiloft. Wij vertellen je daarom waar je aan moet denken bij een bruiloft in de tuin.

Regels gemeente

Het is helaas niet overal toegestaan om te trouwen. Doorgaans kies je voor een locatie die door de gemeente is aangeduid als ‘officiële trouwlocatie’. Als je een andere locatie voor ogen hebt, zoals die ene mooie tuin, moet je hier wat voor regelen. Wat hier precies allemaal bij komt kijken is afhankelijk van de gemeente waarin je wilt trouwen. Het is dus verstandig om eerst bij de gemeente na te gaan wat de regels zijn. Over het algemeen zal het er op neerkomen dat je de locatie eenmalig tot trouwlocatie moet laten benoemen. Ook is het niet overal toegestaan om tot laat muziek te draaien.

Aankleding tuin

Met de juiste aankleding kun je iedere locatie omtoveren tot de perfecte trouwlocatie. Als er in de tuin of boomgaard waar jij wilt trouwen geen voorzieningen zijn, is het handig om ook na te denken over bijvoorbeeld een toiletruimte, mobiele bar en keuken. Ook de stroomvoorziening is essentieel. Eventueel kun je kijken of het loont om over te stappen van energieleverancier, want alle verlichting, muziek en apparatuur heeft nogal wat stroom nodig. Ten slotte kan parkeergelegenheid een knelpunt zijn. Wellicht dat het mogelijk is om een nabijgelegen weiland om te toveren tot parkeerplaats. Als alle voorzieningen in orde zijn, kun je nadenken over de decoratie. Kies buiten voor sprookjesachtige verlichting, zoals kaarsjes in potjes en snoeren met led-lampen. Lampionnen zorgen voor een zeer romantische sfeer en zijn in allerlei kleuren verkrijgbaar, waardoor deze altijd mooi zijn aan te passen op je thema. Bloemen mogen zeker niet ontbreken. Deze sfeermakers zijn te verwerken als prachtige guirlande, indrukwekkende centerpieces en als stoel- en tafeldecoratie.

Kies het juiste tijdstip

Als je in de open lucht trouwt is het slim om rekening te houden met het tijdstip van de ceremonie. Je wilt namelijk niet dat de zon te laag staat, want dan kijken je gasten recht in de zon en komen je foto’s niet mooi uit de verf. Je trouwfotograaf kan je adviseren over de meest geschikte opstelling voor de stoelen ten opzichte van de zon. Het valt aan te raden om de fotograaf al van te voren een keertje uit te nodigen, zodat hij of zij een goed beeld krijgt van de lichtinval en eventuele schaduw. Voor de beste trouwfoto’s vraag je jouw gasten om hun telefoon even in de tas of zak te laten zitten, zodat de fotograaf zijn of haar werk kan doen.

Schrijf een reactie

5 × 2 =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord