Moet je de bruidstaart altijd eerst proeven?

In het geval dat jullie willen dat elk onderdeel van de bruiloft perfect is, is het zeker aan te raden om verschillende smaken te proeven voordat de bruidstaart definitief wordt besteld. Voor een beetje bruidstaart moet toch behoorlijk betaald worden en dan wil je natuurlijk ook dat het de smaak is die jullie lekker vinden. De echte specialisten (patissier) bieden je ook de mogelijkheid voor het proeven van verschillende smaken.

Kosten proefsessie trouwtaart

Bij enkele patisserieën is dit gratis en zien zij dit als onderdeel van hun service. Houdt er echter rekening mee dat de meesten hier toch kosten voor in rekening brengen. Dit varieert meestal van 20 tot 35 euro. Deze kosten worden soms ook weer verrekend indien jullie de bruidstaart bij dezelfde patisserie bestellen.

Bruidspaar proeft bruidstaart

Voor de proefsessie moet vrijwel altijd een afspraak worden gemaakt en worden de kosten vooruit betaald. Overigens kun je vaak niet alle smaken testen, maar dien je een voorkeur op te geven.

Mogelijkheden vullingen bruidstaart

De vulling van een bruidstaart is erg bepalend voor de smaak. Je kunt er voor kiezen om de taart met een dezelfde smaak te vullen, maar je kunt ook verschillende soorten vullingen in je trouwtaart verwerken. Let er dan wel op dat de smaken wel bij elkaar passen.

Luchtige vullingen

Bavarois

Aardbeien, abrikozen, advocaat, amaretto, ananas, bosvruchten, capuccino, witte chocolade, caramel, chipolata, chocolade, lemon, cranberry, frambozen, hazelnoot, nougat, peren, perzik, kersen, yoghurt, koffie, marsepein, stracciatella, bloedsinaasappel, vanille.

Vullingen die erg machtig zijn:

Botercrème met smaak

Vanille, chocola (wit, melk of puur), citroen, kokos, aardbei, banaan, sinaasappel, mokka, caramel.

 

Vulling bruidstaart

Botercrème met drank

Advocaat, baileys, boerenjongens, likeuren, rum.

Vullingen met snoep

Bastognekoekjes, mars, marshmellows, milky way, m&m’s, pepernoten, stracciatella.

Vullingen met chocola

Ganache, Nutella, Speculoos

Overige vullingen

Room

Banketbakkersroom.

Jam

Aardbeiden, abrikozen, bosvruchten, frambozen, viervruchten.

Wat doe je als je geen keuze kunt maken en alles lekker vind?

Als je toch een gestapelde bruidstaart wilt, laat deze dan plaatsen op een etagère. Dan heb je voor het oog wel een bruidstaart die steeds kleiner omhoog loopt maar kun je toch kiezen voor verschillende smaken. Je kunt ze dan voor het oog wel dezelfde buitenkant geven. De smaak zit voor een groot deel ook in de vulling van de taart.

Een andere mogelijkheid is om diverse een-laags bruidstaarten van gelijk formaat te laten maken maar elk apart op een taartplateau te laten plaatsen. Op die manier kun je ook voor diverse smaken en ander uiterlijk kiezen. Een andere optie is nog om bijvoorbeeld voor de onderste laag chocoladetaart te kiezen en daarop een laag met een heel andere smaak. Veel mensen zijn dol op chocolade de kans dat de bruidstaart in de smaak valt is dan ook groot.

Oog voor detail

Detail bruidstaart

Specialisten die oog hebben voor detail kunnen de bruidstaart heel persoonlijk maken. Met het bewerken van zoetigheden kunnen hele persoonlijke dingen worden aangebracht op de bruidstaart. Smaak en het decoratieve element moeten met elkaar in overeenstemming zijn. Je begrijpt natuurlijk wel dat je de hoeveel tijd die er besteed moeten worden, aan het maken van een decoratieve en bijzondere bruidstaart, terugziet in de kosten. Het is niet onbelangrijk om dat te bespreken. Bij een goede patisserie kunnen ze aan de hand van foto’s ook voorbeelden laten zien van wat er mogelijk is.

Schrijf een reactie

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord