Een bruidstaart zelf maken is niet iets waar veel bruiden aan denken. Toch kun je je afvragen waarom niet? Het scheelt aanzienlijk in de kosten en alles valt te leren. Het is natuurlijk helemaal prachtig om te kunnen zeggen dat je de bruidstaart zelf hebt gemaakt.

Heb je nog nooit een taart gebakken? Hoe begin je dan?

Het antwoord is oefenen. Begin met wat kleins want als het tegenvalt is het ook zonde om alles weg te gooien. Het is aan te raden om te beginnen met het bakken van een één-laags bruidstaart.

Als deze lukt dan hoeft het geen probleem te zijn om een gestapelde (dus uit meerdere lagen opgebouwde) bruidstaart te maken. Je bakt dan namelijk meerdere taarten van verschillende grootte die later op elkaar worden gelegd. Dit kan gevaarlijk zijn omdat door het gewicht van de bovenste lagen de onderste bodem kan inzakken. Om dit te voorkomen kun je tussen de verschillende lagen taartkarton gebruiken. Beter is het om een etagère te gebruiken, zo loop je geen enkel risico.

Taart maken

Het gaat er vooral om je fantasie te gebruiken bij het versieren van de bruidstaart. Hiervoor zijn talloze producten te koop in verschillende kleuren. De marsepein of rolfondant die vooral bedoeld is om de bruidstaart te bedekken en te versieren is ook te koop in verschillende kleuren. Er is divers klein gereedschap te verkrijgen om het een en ander in model te brengen.

Alternatief

Een mooi alternatief is om diverse taarten te bakken van hetzelfde formaat maar wel met verschillende smaken. Deze worden dan ook op verschillende taartplateaus gepresenteerd. Op die manier geef je de bruiloftsgasten meer keus.

Materialen

Bakvormen zijn er in veel verschillende vormen zoals rond, vierkant, zeshoek, bloemvorm, hartvorm en vormpjes voor cupcakes. Door gebruik te maken van siliconen bakvormen in verschillende groottes kun je een bruidstaart maken van verschillende lagen op elkaar. Gebruik je geen siliconen bakvormen maak dan gebruik van bakpapier in de bakvorm zodat de taart niet blijft kleven.

Bakvormen hart

Voor de decoratie zijn mallen en uitstekers te verkrijgen, zoals verschillende bloemvormen en hartjes en andere figuren. De taartzaag heb je nodig om de taart doormidden te zagen. Daartussen komt de taartvulling. Met een pallet-mes smeer je de vulling op de taart. Voor het uitrollen van de marsepein of fondant gebruik je een niet klevende deegroller.

Deeg en taartvulling

Voor een uitgebreide handleiding voor het bereiden van het deeg en het versieren van de bruidstaart vind je op het internet verschillende mogelijkheden. Voor een bruidstaart wordt over het algemeen een biscuitdeeg gebruikt. Biscuitdeeg zorgt voor een luchtige taart en er wordt geen boter voor gebruikt.

Ingrediënten taart

Voor de vulling kun je botercrème gebruiken maar dat is erg machtig. Beter is het om een vulling te nemen van banketbakkersroom, rode vruchten, chocoladepasta of jam. Om de taart af te smeren kun je botercrème gebruiken. Voor het bekleden van de taart gebruik je marsepein of fondant. Daarnaast is er heel veel decoratiesnoep en royal icing verkrijgbaar om de taart mee te versieren.

Kijk eens bij www.deleukstetaartenshop.nl hier vind je recepten en alles wat je nodig hebt voor het bakken en decoreren van cupcakes en taarten. En natuurlijk vind je in veel kookboeken ook het recept voor het maken van een biscuitdeeg.

Schrijf een reactie

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord