Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord

GRATIS je eigen bruiloft website! Klik hier
één van de grootste trouwsites van Nederland

Tips voor het bruidspaar

Als bruidspaar kun je maar beter goed voorbereid zijn. Daarom voor jullie geen alledaagse tips, maar tips waar je echt iets aan hebt. Via de in blauw geschreven woorden kun je meer informatie lezen over het desbetreffende artikel. Ook verwijzen wij graag naar onze trouwtips en weetjes.

Weddingplanner

Als jullie een weddingplanner willen inschakelen voor het organiseren van de bruiloft informeer dan of hij/zij een professionele opleiding tot weddingplanner heeft genoten. De Beroepsorganisatie Wedding Planners Nederland (BWPN) biedt bruidsparen een lijst met alle aangesloten weddingplanners.

Ceremoniemeester

De ceremoniemeester wordt vaak gezocht in de vrienden-of familiekring. In de meeste gevallen wordt dit gezien als een vriendendienst. Vergeet dan niet om deze met een cadeautje te bedanken voor alles wat hij/zij gedaan heeft.

Getuigen

Als jullie gaan trouwen is het verplicht om twee getuigen te hebben. Als je bang bent dat een van beiden zal uitvallen door bijvoorbeeld ziekte, neem dan vier getuigen. Je kunt deze na afloop bedanken met een cadeautje.

Trouwdatum

Trouwlocaties en/of feestlocaties zijn vaak ver van tevoren al volgeboekt. Het is daarom aan te raden de trouwdatum pas vast te leggen als de trouwlocatie en/of feestlocatie bekend zijn.

Notaris

Willen jullie trouwen op huwelijkse voorwaarden, dan regel je dat bij de notaris. Dit is goedkoper voordat jullie getrouwd zijn dan wanneer je het pas regelt als jullie al getrouwd zijn.

Offertes

Laat voor de diverse diensten van trouwbedrijven offertes maken. Zorg dat alles wat belangrijk is ook vermeld staat. Zet pas je handtekening als jullie helemaal tevreden zijn. Is de handtekening geplaatst dan heb je een contract getekend. Dat wil zeggen dat je een deal hebt gesloten met het trouwbedrijf.

Bruidsmode

Jullie willen van elkaar niet weten wat jullie dragen op de trouwdag? Ga dan voor bruidsmode eens naar een speciaalzaak waar ze kleding verkopen voor bruid en bruidegom. Dan weet je zeker dat alles goed op elkaar wordt afgestemd en blijft het voor jullie beiden toch geheim.

Trouwkaarten

Bestel meer trouwkaarten dan het aantal gasten dat jullie verwachten. Bijbestellen geeft vaak hogere kosten. Zo heb je altijd reserve-trouwkaarten achter de hand voor het geval jullie iemand vergeten zijn. Houd een paar trouwkaarten voor jullie zelf. Het is altijd leuk om er een in het trouwalbum te plakken of te bewaren voor later.

Trouwlocatie

Als jullie de trouwceremonie op een andere plaats houden, dan het feest, is het aan te raden rekening te houden met het vervoer. Regelt elke gast zijn eigen vervoer of regelen jullie dat? Houd ook rekening met de reistijd tussen de trouwlocatie en feestzaal.

Trouwvervoer

Bestuur jij als bruidegom zelf de trouwauto zorg er dan voor dat je iemand regelt die de trouwauto kan halen en terugbrengen. Heb jij je eigen trouwvervoer (eigen auto), en je wilt ’s avonds ook wel wat alcohol gebruiken, zorg dan dat er iemand is die jullie naar de plaats van bestemming kan brengen aan het einde van jullie trouwdag.

Bruidsduiven

Willen jullie bruidsduiven huren, zoek dan in je eigen omgeving. Voor het vervoer van bruidsduiven wordt vaak een kilometerprijs berekend.

Styling- decoratie

Je mag niet zomaar in elke trouwlocatie of feestlocatie versieringen aanbrengen. Vraag altijd wat er mag en wat je zelf kunt doen. Styling-decoratie die je zelf doet is meestal goedkoper.

Trouwfilm

Jullie willen een videoreportage laten maken? Informeer of het mogelijk is om je eigen muziek en/of foto’s mee te laten monteren in de video.

Trouwfotograaf

Informeer wie de rechten krijgt over de foto’s (de digitale negatieven). Niet elke trouwfotograaf geeft deze uit handen.

Catering

Hebben jullie een feestlocatie die beschikt over een eigen keuken en laten jullie voor de catering toch een externe cateraar komen, dan worden er vaak extra kosten in rekening gebracht.

Trouwbedankjes

Koop altijd wat meer trouwbedankjes dan je als gasten uitnodigd. Het zou vervelend zijn als er gasten zijn die je niets kunt geven. Dit kunnen gasten zijn die later aan de gastenlijst zijn toegevoegd.