Wanneer je ten huwelijk bent gevraagd en je weet dat je gaat trouwen, weet je ook dat de planning van de grote dag eraan zit te komen. Je zult er waarschijnlijk achter komen dat je een aantal zaken goed moet regelen en voorbereiden, wil je dat alles soepel verloopt die dag. Hoe plan je nu je droombruiloft? Welke dingen moet je regelen?

1. De gastenlijst maken

Misschien is het niet het eerste waar je aan denkt en had je al een locatie in je hoofd: toch kan de gastenlijst eerst maken een betere prioriteit hebben. Dit komt omdat je je locatie niet te klein of veel te groot wilt hebben voor jouw huwelijk. Bedenk samen met je partner wie er wel en niet mag komen en tel daarna hoeveel dit er zijn. Zo kun je gericht naar een passende locatie zoeken.

2. Een passende locatie vinden

De locatie is natuurlijk van groot belang voor je huwelijk. Er zijn oneindig veel opties waar je uit wilt kiezen, maar het is verstandig om te kijken naar jullie wensen en behoeftes, maar ook naar het seizoen waar je in trouwt. Je wilt niet staan verkleumen op het strand of juist oververhit in een serre zitten.

3. Catering en verzorging regelen

Grote kans dat je ook eten en drinken of misschien wel een feest gaat verzorgen. Wanneer je je locatie en het aantal gasten hebt vastgelegd is het goed om te kijken naar wat voor eten, drinken en eventueel entertainment wilt hebben op je grote dag. De mogelijkheden op de locatie zijn ook belangrijk om in acht te nemen: of er genoeg ruimte, een keuken en andere voorzieningen zijn om alles kwijt te kunnen.

4. De trouwkleding kopen

Wat speelt er allemaal in het land van bruidsmode? Een belangrijke vraag als je je trouwkleding moet gaan kopen. Daarnaast is het belangrijk dat je je verdiept in wat precies bij jou, je partner, de locatie en het weer past. Bekijk daarom zorgvuldig naar deze onderdelen en doe inspiratie op uit tijdschriften en het internet. Belangrijke tip: begin op tijd met zoeken. Soms duurt het wel een aantal maanden tot de trouwkleding gevonden of eventueel ver- of gemaakt is.

Schrijf een reactie

1 × een =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord