Je kent het wel, je ziet de bruidsjurk van je dromen en je vraagt jezelf tegelijkertijd af, zou die mij staan? Hoe weet je welke bruidsjurk bij jou past?
Om te weten of een bruidsjurk je wel of niet staat zijn een aantal dingen belangrijk. Welk figuurtype ben je? Ben je een A, H, V of Zandloper type? Welke huidskleur heb je? Welke haarkleur heb je en welke kleur ogen?

Er zijn lente, zomer, herfst en winter types. Een sneeuwwitte bruidsjurk is niet voor iedereen de beste keuze. Heb je een erg bleke huid en zwart haar dan is sneeuwwit waarschijnlijk niet de beste kleurkeuze. Je kunt dan beter kiezen voor een ivoor of champagnekleurige bruidsjurk. Welke kaaklijn heb je? Pas de halsvorm van de bruidsjurk aan aan je kaaklijn. Probeer lichaamsdelen waar je trots op bent te accentueren en de delen waar je minder trots op bent te verhullen.

Verschillende type trouwjurken

Hoe kies je het goede model trouwjurk?

Niet één lichaam is hetzelfde dus hoe weet je nu wanneer een bepaald model bruidsjurk je wel of niet staat? Daarvoor is het belangrijk dat je weet bij welk figuur type je hoort. Globaal kun je een aantal figuur types onderscheiden.

Het A-type

A-type figuur vrouw

 

Dit type heeft een peervorm. Kleine tot middelgrote bouw. De schouders zijn smaller dan de heupen. Slanke taille. Brede heupen en stevige benen.

Kledingadvies:
Probeer een model uit te zoeken waardoor je boven en onderlichaam even breed lijkt. Door schoudervullingen lijken de schouders breder. Kies je voor een pofmouw dan geeft dat ook meer volume bij de schouders. Door te kiezen voor een v-vorm in de hals of in het lijfje lijk je wat langer. Heb je stevige benen dan is een lange bruidsjurk een goede keuze.

Rechthoek figuur (H-type)

Rechthoek figuur / H-type figuur vrouw

 

Bij dit type zijn de schouders even breed als de heupen. Geen slanke taille. Wel slanke benen.

Kledingadvies:
Probeer een model trouwjurk te dragen waardoor je langer lijkt. Denk hierbij aan een v-hals. Gebruik geen schoudervullingen. Door te kiezen voor een getailleerde jurk leg je juist de nadruk op de taille waardoor deze beter tot zijn recht komt.

Het V-type

V-type figuur vrouw

Bij dit type zijn de schouders breder dan de heupen. Volle boezem en slanke benen.

Kledingadvies:
Kies een model trouwjurk waarbij de nadruk ligt op het rokgedeelte. Een recht model in het bovenstukje zorgt ervoor dat je bovenlichaam langer lijkt.

Het zandloperfiguur

Zandloper figuur vrouw

Bij dit type staan de schouders in goede verhouding met de heupen en ligt de nadruk op een perfect gevormde taille. Volle billen en borsten.

Kledingadvies:
Met dit figuur kun je bijna alles dragen. Leg de nadruk op de taille.

Aanraders

  • Heb je prachtig gevormde benen en ben je slank dan is een korte bruidsjurk ook een optie.
  • Bij mooie schouders en niet te dikke of te dunne armen komt een strapless bruidsjurk of een bruidsjurk met een haltertop mooi tot zijn recht.
  • Je kunt kiezen voor een trouwjurk met een open rug wanneer je slank bent en je een mooie gave huid hebt.

Hoe kies je de juiste bruidsjurk?

Wanneer het model en de kleur van de bruidsjurk goed wordt afgestemd op jouw figuur, huidskleur, haarkleur en kleur van de ogen dan ben je al een heel eind op de juiste weg. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je bruidsjurken moet passen, zien en voelen. Zo kom je er achter hoe jij je voelt in de bruidsjurk en of het echt is wat je zoekt. Je moet je er helemaal happy in voelen. Een prinses voor de belangrijkste dag in je leven.

Tip

Weet je niet wat voor type figuur je bent of welke kleur je het beste staat vraag dan eens advies aan een stijl of kleurenconsulent. Zij/hij kan ook advies geven over de stoffen, belijning en modellen die bij jouw stijl passen.

Misschien helpt het onderstaande filmpje jou verder op weg. Heb jij niet zo’n goede kijk op je eigen figuur vraag dan eens of je moeder, zus of vriendinnen willen meekijken. Zij zien jou misschien anders dan jij jezelf ziet.

Schrijf een reactie

2 × 5 =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord