Wanneer je op zoek gaat naar je ideale trouwjurk kan het gebeuren dat je in al je enthousiasme en spontaniteit keuzes maakt waar je achteraf wat spijt van hebt. Misschien had je uiteindelijk toch liever iets anders gekozen. Suzi Vasques Dias (personal shopper) zette de meest voorkomende beslissingen op een rij.

Teveel meningen

De meest speciale en belangrijke jurk in je leven is ongetwijfeld de trouwjurk. Deze moet dan ook perfect zijn. Smaken verschillen en wanneer je te veel verschillende meningen hoort wordt de beslissing des te moeilijker. De bruid kan daarom het beste met haar moeder en eventueel een zus of een vriendin op zoek gaan. Neem mensen mee die je oprecht en eerlijk zullen bijstaan bij je keuze. Ons advies: less is more.

Te vroeg gaan shoppen

Ook al duurt de verlovingstijd tegenwoordig wat langer toch wordt aangeraden om niet eerder dan 12 maanden op voorhand aan je zoektocht te beginnen. Het is namelijk zo dat wanneer je gaat passen je verliefd gaat worden op een bepaalde jurk. Bezoek daarom geen bruidswinkels tot je klaar bent om aan de zoektocht te beginnen.

Besteed eerst aandacht aan alle andere zaken door die voor de bruiloft in orde gebracht moeten worden: deze details kunnen namelijk van belang zijn bij de stijl van je jurk. Denk bijvoorbeeld aan de locatie. Ook de kleuren die gekozen worden voor de outfits van de bruidsmeisjes en de decoratie zullen invloed hebben op de kleur van jouw trouwjurk.

Hou er echter ook rekening mee dat je het uitkiezen van een trouwjurk ook weer niet te lang uitstelt. De bestelling van jouw exemplaar kan wel vijf tot acht maanden in beslag nemen. In bepaalde gevallen is het mogelijk om je jurk met spoed te bestellen. Deze snelle service brengt dan wel een extra kosten met zich mee.

Te veel jurken passen

In de serie ‘Say yest to the dress’ zie je situaties van bruiden die wel 100 jurken passen zonder de juiste te passen. In de realiteit is het echter zo dat de meeste bruiden zo’n vier à zeven jurken passen.

Trouwjurken uitzoeken

Het gebeurt vaak dat een toekomstige bruid de ene jurk na de andere blijft passen. Op den duur ben je meer bezig met het shop gebeuren dan met de effectieve keuze van een jurk. Een grote fout die wordt gemaakt is dat de bruid niet overgaat tot aankoop na het vinden van haar jurk. Zo kan ze overweldigd worden en uit het oog verliezen wat nu eigenlijk haar doel was. De twijfel slaat vervolgens toe en het geloof in het hele gebeuren raakt een beetje zoek.

Lang niet elke bruid heeft dat ene moment waarbij tranen opwellen als ze beseft dat ze dé jurk heeft gevonden. Ons persoonlijke advies luidt dan ook: volg je gevoel. In wat voor jurk zie je jezelf die dag beleven? Je wilt mooi zijn maar je moet je er ook comfortabel in voelen. De jurk is je eigen beslissing, houdt daarom ook rekening met jezelf en je gevoel.

De verkeerde maat kiezen

Heel wat trouwjurken vallen gewoonlijk een tweetal maten kleiner uit dan gewone kleding. Kijk dan ook uit naar maten die goed uitkomen in de stijl die je zoekt.

Trouwjurk opmeten

Afvallen voor het huwelijk? Speel liever op zeker en ga voor een maat die nu goed voor je past. Jurken kunnen dan wel tot vier maten kleiner ingenomen worden en dat zonder dat er iets veranderd aan het model. Groter uitleggen is helaas amper mogelijk. Speel dus liever op zeker.

Schrijf een reactie

een × twee =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord