Ben jij ten huwelijk gevraagd, of heb je de stoute schoenen aangetrokken en je partner zelf ten huwelijk gevraagd? Dat is fantastisch nieuws! Er wacht je een heerlijke, maar chaotische tijd, vooral als je het groots wilt vieren! En bij groots uitpakken hoort vanzelfsprekend een beeldige, adembenemende bruidsjurk; eentje die jou op je lijf geschreven is. Alleen, hoe werkt dat nu precies, het passen van een trouwjurk in een bruidszaak? Daarover kunnen we in dit artikel een tipje van de sluier oplichten!

Trouwjurk uitzoeken? De stappen voor je op een rij!

Op jouw droom trouwjurk doe je geen concessies. Daarom bezoek je niet de eerste de beste bruidszaak, maar ga je jezelf eerst eens oriënteren op het internet. Welke bruidszaken kom je zoal tegen en passen de trouwjurken binnen jouw smaak en budget? Je zult al snel genoeg merken welke bruidszaken je aanspreken en welke niet. Zodra je het gevoel krijgt graag een bezoek te willen afleggen aan een specifieke bruidszaak is het een kwestie van telefonisch, of online, een afspraak maken. Want dat is de bedoeling; bij een bruidsmodezaak loop je meestal niet zomaar even naar binnen om trouwjurken te passen, het werkt vrijwel altijd op afspraak en dat is niet zo gek. Voor het passen van meerdere trouwjurken moet immers ruimschoots de tijd genomen worden. Ga er maar vanuit dat je minimaal 1 uur in de bruidszaak bezig bent met passen, maar meestal langer!

Je eerste afspraak in de bruidszaak

Zodra je een afspraak hebt gemaakt met de bruidszaak maak je ook gelijk een afspraakje met 1 of 2 beste vriendinnen en je moeder of schoonmoeder, want dat hoort er een beetje bij én reken maar dat zij jou het eerlijkste advies geven!

Zorg er wel voor dat je minstens 4 maanden van te voren een afspraak maakt, want de levertijd van trouwjurk kan maanden duren.

Vergeet overigens ook geen ‘semi’ trouwschoenen mee te nemen, dat wil zeggen: schoenen van om en nabij dezelfde hoogte als je trouwschoenen zullen zijn. Zo kun je direct zien hoe de beoogde trouwjurk valt bij de hoogte van de schoen. Want trouwschoenen, die koop je meestal pas nadat je de perfecte trouwjurk hebt gekocht, evenals andere mooie accessoires!

Dé jurk gevonden?

Soms valt je oog er vrijwel in één keer op, maar meestal betekent een trouwjurk uitzoeken: passen, passen en nóg eens passen! Gelukkig zijn je vriendinnen en/of moeder of schoonmoeder erbij om jou van eerlijk advies te voorzien. Heb je ‘m gevonden, dé jurk met de x-factor, die voor het absolute wow-moment zorgde?! Dat is natuurlijk een fantastisch moment; je weet direct: dít wordt ‘m! En past hij niet helemaal, dan is er geen man overboord. De bruidszaak kan voor jou de trouwjurk aanpassen naar jouw precieze maten. Is hij dus iets te lang, of moet hij op de taille worden ingenomen, dan kan dat allemaal.

Heb je eenmaal jouw droomjurk besteld, dan kun je shoppen voor de mooiste trouwschoenen en bijpassende accessoires!

Schrijf een reactie

vier × drie =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord