Niet iedereen kan het zich veroorloven om een exclusieve bruidsjurk te kopen. Er zijn echter ook bruiden die wel het geld hebben, maar er niet over peinzen om een vermogen uit te geven aan een bruidsjurk die maar één dag gedragen wordt. Zij geven hun geld liever uit aan andere dingen die voor hen belangrijk zijn. Iedereen maakt hierin zijn eigen keuze. Toch wil elke bruid er fantastisch uitzien en met een beetje moeite doen en hier en daar zoeken zijn hier ook best mogelijkheden voor.

Hoe vind je goedkope trouwjurken of betaalbare bruidsmode?

Kopen in de opruiming

Gerenomeerde bedrijven hebben elk jaar een nieuwe collectie. Wanneer het voor jou niet hoeft om helemaal up to date te zijn dan kun je dure merkjurken vaak veel voordeliger kopen in de uitverkoop. Informeer wanneer de opruiming begint.

Bruidsjurken op een hanger

Bruidsmodezaken voor een beperkt budget

Het is misschien even zoeken maar er zijn bruidsmodezaken voor mensen met een beperkt budget. In dat geval gaat het niet om dure merkjurken maar dat wil niet zeggen dat ze er niet mooi uit kunnen zien. De collectie is vaak beperkter en ze hebben vaak een kleine boetiek. Daardoor is de kans op slagen misschien minder groot maar voor hetzelfde geld heb je wel het geluk dat je vindt wat je zoekt. Meestal hebben zij een eigen collectie. Zoek op internet. Vraag eens op een trouwforum of er mensen zijn die adresjes voor je hebben en wat hun ervaring is. Misschien heb je vriendinnen of collega’s die je aan een adres kunnen helpen.

Een “gewone” witte jurk

Ga eens op zoek in een gewone modezaak. Wie weet vind je daar een mooie (witte) jurk of een wit broekpak dat je kunt dragen. Wil je liever een korte trouwjurk kijk dan eens naar een cocktailjurk.

Stijlvolle witte jurk

Een gala of avondjurk

Gala of avondjurken zien er vaak prachtig uit en schelen nogal in prijs in vergelijking met een bruidsjurk. Met de juist accessoires kun je er toch een heel mooi geheel van maken.

Online bruidsjurk kopen

Internet is helemaal hot als het gaat om verkopen. Zo ook als het gaat om bruidsjurken. Nadeel van online kopen is dat je niet kunt zien wat de kwaliteit is. Op foto’s kan iets er fantastisch uitzien maar in werkelijkheid zie je pas wat voor stof het is en kan het enorm tegenvallen. Wil jij deze risico’s lopen? Je kunt niet passen om te kijken hoe het model staat. Op maat maken is een probleem. Is de trouwjurk te klein dan moet je de zekerheid hebben dat je hem kunt terugsturen. Is hij te groot dan moet je al iemand kennen die hem voor jou op maat kan maken.

Pas op voor goedkope namaak! De kosten zijn een stuk lager maar daar staat tegenover dat je wel het risico loopt dat het een of ander tegenvalt. Koop alleen indien er een hele goede terugbezorgregeling van toepassing is.

Schrijf een reactie

8 + 5 =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord