Wanneer je de bruidsjurk hebt uitgezocht ga je de bijpassende accessoires zoeken zodat het geheel een heel mooi plaatje wordt. Accessoires zijn een aanvulling op de bruidsjurk of voor je haar.

Accessoires voor in je haar

Tiara, curlie, diadeem, hoofdtooi, haarspeld, sluier of hoed. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om alleen je haar zijn werk te laten doen, door het op een prachtige manier te laten stylen.

SluierSluier bruid

Afhankelijk van het model trouwjurk kun je er voor kiezen een bruidssluier te dragen. Deze is er in verschillende soorten en maten en dus ook in verschillende lengtes. Nadat bruid en bruidegom elkaar het ja-woord hebben gegeven en elkaar mogen kussen wordt de sluier opgelicht. Bij een traditionele bruidsjurk hoort een sluier.

De Sleep

Lange sleep trouwjurk

De sleep hoort ook bij een traditionele trouwjurk.Vroeger was de sleep een teken van rijkdom. De sleep is er in verschillende maten. Is de sleep erg zwaar, denk dan aan bruidsmeisjes die je op bepaalde momenten kunnen helpen. Je kunt kiezen voor een sleep met lus, zodat je de lus ’s avonds om je vinger kunt doen met dansen en je zelf op deze manier de sleep optilt. Een andere manier is om hem dusdanig te laten bevestigen dat hij er ’s avonds afgehaald kan worden. Kies je voor een sleep dan is het ongepast als deze langer is dan 5 meter. De sleep mag niet langer zijn dan de sleep van de toekomstige koningin.

Bruidshandschoenen

Handschoenen bruidsjurk

Korte, halflange of lange handschoenen. Er zijn handschoenen met en zonder vingers. Het dragen van handschoenen is niet verplicht. Alles hangt af van het soort trouwjurk dat je koopt. Laat je hierin adviseren door het winkelpersoneel.

Stola

Bruid draagt stola tegen de kou

Erg handig wanneer je trouwt in een tijd van het jaar dat het nog fris kan zijn. Trouw je ook in de kerk en heb je een mouwloze trouwjurk dan is het netjes wanneer je in de kerk een stola omslaat.

Bolero

Bolero jasje

Een bolero is een klein kort (nepbont) jasje. Dit komt vooral van pas voor bruiden die in de winter trouwen.

Kousenband

Kousenband bruid

Wie hecht aan traditie kan onder de bruidsjurk een kousenband dragen. Deze wordt aan het rechterbeen gedragen iets boven de knie. ‘s Avonds wordt de kousenband door de echtgenoot (met zijn tanden) afgedaan en naar de mannelijke gasten gegooid. Dit is de tegenhanger van het gooien van het bruidsboeket naar de vrouwelijke gasten. De populariteit van dit gebruik neemt af. Vroeger werd de kousenband gebruikt om de kousen omhoog te houden. De hedendaagse bruid kan gebruik maken van kousen met een plakrand.

Bruidsonderrok

Bruidsonderrok met steentjes

De bruidsonderrok vormt de basis voor een perfect zittende bruidsjapon.

Petticoat

Heb je erg smalle heupen en platte billen draag dan een petticoat voor een voller effect van de rok.

Hoepel

Hoepels bruidsjurk

Om de bruidsjurk soepel en elegant te laten vallen kun je gebruik maken van een hoepel. Hoepels hebben verschillende maten in de omtrek.

Sieraden

Sieraden

Wees voorzichtig met het gebruik van sieraden en laat de trouwjurk en je eigen stralende uiterlijk zoveel mogelijk zijn werk doen. Ga jezelf niet volhangen met allerlei armbanden en ringen. De trouwring is het juweel van de dag. Kies de sieraden zorgvuldig en zorg ervoor dat ze een aanvulling zijn op je haar en op de trouwjurk. Draag geen horloge!

Tasje

Tasje bruid

De meeste bruiden kiezen er voor om geen tasje bij zich te dragen. In bijna alle gevallen hebben ze al een bruidsboeket in hun handen en waar laat je dat tasje dan? Bruiden die toch graag iets bij zich hebben kunnen het beste kiezen voor een klein tasje. Dat kan zijn een klein enveloppetasje of tasje met een klep of een tasje in de vorm van een beurs. Ook is het mogelijk om een tasje te laten maken zodat het perfect past bij de bruidsjurk.

Bruidsparaplu

Bruid met bruidsparaplu

Trouw je in Nederland dan is er natuurlijk altijd een kans dat je pech kunt hebben met het weer. In dat geval is het wel zo mooi een witte paraplu bij de hand te hebben.

Tip

Wil je zuinig omgaan met de bruidsjurk en voorkomen dat er vlekken opkomen koop dan een bruidshoes om de bruidsjurk veilig in op te bergen.

Schrijf een reactie

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord