Wat is een visagist en wat doet hij/ zij?

Een visagist wordt ook wel een make-up artiest genoemd. De visagist zorgt voor een make-up behandeling die erop gebaseerd is dat de natuurlijke schoonheid wordt benadrukt en kleine oneffenheden worden weggewerkt. Daarnaast zijn er visagisten die ook een kappersopleiding hebben gehad, zodat je voor bruidsmake-up en bruidskapsel bij een en dezelfde persoon terecht kunt.

De natuurlijke look

De meest gebruikte bruidsmake-up is de natural look. Deze look staat over het algemeen prachtig bij de bruid. De natuurlijke tinten spelen hierbij een hoofdrol. Daarbij moet wel onderscheid gemaakt worden tussen bruiden met een lichte huid en bruiden met een donkere huid. Bij een lichte huid wordt gebruik gemaakt van bruinroze tinten en bij een donkere huid van roze tinten. De juiste kleur foundation is erg belangrijk. Een bijpassende kleur rouge zorgt voor een gezonde kleur in je gezicht.

Bruidsmake-up bruid

Tenslotte wordt de huid afgepoederd om glimmen van de huid te voorkomen. (Dit komt ook mooier over op foto’s en film.) Bij de natural look horen geen donkere eyeliners, deze zijn te nadrukkelijk aanwezig in het gezicht. Beter is het te kiezen voor navy of grijs. De kleur mascara wordt afgestemd op de kleur van de ogen. Een mooie glanzende lippenstift of lipgloss zorgt voor een prachtig eindresultaat en daarmee voor een stralende bruid.

Shapen en highlighten

De visagist is bedreven in deze technieken.
Hij/zij kan beoordelen of het noodzakelijk is om door middel van shapen en highlighten correcties aan te brengen in het gezicht. Een gezicht kan hierdoor voller of juist smaller lijker. Op deze manier wordt er symetrie in het gezicht gebracht wat weer heel aantrekkelijk wordt gevonden.

Schrijf een reactie

10 − een =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord