Op het gebied van trouwalbums is er van alles mogelijk. Daarin kun je onderscheid maken in het traditionele trouwalbum en het digitale trouwalbum.

Traditioneel trouwalbum:

Bij een traditioneel trouwalbum worden de trouwfoto’s ingeplakt. Let er bij het kopen van een trouwalbum op dat het papier zuurvrij is. Daardoor blijven de trouwfoto’s langer mooi. Tussenbladen voorkomen dat de trouwfoto’s aan elkaar gaan kleven. Er zijn trouwalbums met vaste bladen en trouwalbums met losse bladen en een schroefverbinding.

Traditioneel fotoalbum

De kleur van de bladen

Voor de kleur van de bladen kan worden gekozen in traditioneel wit of zwart, maar ook andere kleuren zijn mogelijk, zoals brons, goud en platina. Let bij het kopen van het trouwalbum ook op het aantal bladen dat je denkt nodig te hebben, 20 bladen zijn 40 pagina’s, 40 bladen zijn 80 pagina’s enz.

Het formaat

Het formaat van het trouwalbum dat jullie willen kiezen is ook afhankelijk van het formaat van de trouwfoto’s die jullie hebben laten maken. Het is goed om hier rekening mee te houden anders kan het gebeuren dat grote trouwfoto’s niet in het trouwalbum passen.

Enkele formaten in centimers zijn:
37 x 40
36 x 48
35 x 35
30 x 30
30 x 40

De omslag

De omslag kan van verschillende materialen zijn gemaakt. Dit varieert van acrylaat, aluminium, kunstleer tot luxe lederen omslagen. Om het trouwalbum veilig op te bergen kun je een koffer of cassette kopen. Het spreekt voor zich dat trouwalbums ook in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn. Daarnaast kun je kiezen voor een gladde of bewerkte omslag. Ook kun je er voor kiezen om een trouwfoto van jullie op de omslag te zetten.

De kosten van het trouwalbum

Je kunt er vanuit gaan dat hoe luxer het trouwalbum wordt, des te hoger de prijs zal zijn. De prijzen van een goed trouwalbum beginnen bij ongeveer 100 euro en kan oplopen naar enkele honderden euro’s.

Digitaal trouwalbum:

Gedrukt trouwalbum

Het digitale trouwalbum kun je met behulp van fotobewerkingsprogramma’s zelf bewerken, maar er zijn op internet ook bedrijven te vinden die dat voor je kunnen doen. Het vergt wel enige ervaring om zelf een digitaal trouwalbum te maken.

Schrijf een reactie

zes + 19 =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord