Bij het laten maken van trouwfoto’s kun je rekening houden met de kleur die jullie voorkeur heeft en het laten toepassen van speciale effecten.

Kies de kleur van de trouwreportage

Zwart-wit trouwfoto’s

Zwart wit foto bruidspaar

Zwart-wit trouwfoto’s zijn bij het verwerken en nabestellen bewerkelijker en zijn daardoor duurder dan kleurenfoto’s. Jullie kunnen natuurlijk ook kiezen voor een combinatie, een gedeelte in kleur en een gedeelte in zwart-wit. Maak in dat geval goede afspraken met de trouwfotograaf.

Kleurenfoto’s

Bruidspaar houden kaarslicht vast

Veel trouwfotografen zijn overgestapt op digitaal fotograferen en in kleur. Het grote voordeel is dat hij/zij meteen kan zien of de trouwfoto gelukt is. Daar komt bij dat de trouwfoto’s gemakkelijk te bewerken zijn. Een nadeel is dat wanneer hij/zij per ongeluk op het verkeerde knopje drukt, alle foto’s zijn verdwenen. Bij twijfel kun je natuurlijk altijd vragen om zowel trouwfoto’s te maken met filmrolletjes in combinatie met digitale foto’s.

Sepia

Sepia trouwfoto

Hierbij worden trouwfoto’s bewerkt zodat ze een bruinige uitstraling krijgen. Deze foto’s doen denken aan vroeger, aan de “goede” oude tijd.

Trouwfoto’s met speciale effecten

Trouwfotografen kunnen gebruik maken van verschillende lenzen. Door te werken met verschillende lenzen maak je trouwfoto’s met speciale effecten.

Macrolens

Foto trouwringen genomen met macrolens

Deze wordt gebruikt voor extreme close-ups.

Fish-eye-lens

Foto bruidspaar genomen met fish-eye lens

Bij deze techniek lijkt het alsof de foto door een sleutelgat met een vergrootglas is gemaakt.

Panorama

Panorama foto van bruidspaar op het strand

Deze foto’s worden langgerekt en bedekken een groot gebied. Uitermate geschikt voor een familieportret tijdens de bruiloft of trouwfoto’s van jullie als bruidspaar in een landelijke omgeving.

Tip

Vraag de fotograaf of hij/zij voorbeelden kan laten zien van de verschillende technieken. Spreek met de trouwfotograaf af van welke technieken (lenzen) jullie trouwfoto’s willen hebben. Laat ook goed vastleggen bij welke momenten een speciale techniek moet worden toegepast.

Schrijf een reactie

twintig + 4 =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord