De taak van een trouwfotograaf is een beeldverslag te maken van jullie bruiloft: de trouwreportage. Het is aan jullie om de stijl van de trouwreportage te kiezen die bij jullie past.

De belangrijkste stijlen voor trouwreportages zijn:

Klassieke trouwreportage

Kus bruidspaar tijdens huwelijksceremonie

Bij de klassieke trouwreportage worden alle belangrijke momenten van de trouwdag vastgelegd, zoals de trouwceremonie, de kus, het aansnijden van de bruidstaart en de eerste dans. Daarbij bepalen jullie wel de stijl van de trouwreportage. Denk hierbij aan portretfoto’s, close-ups van bruid en bruidegom, foto’s samen met familie en/of vrienden en trouwfoto’s die op een speciale locatie worden gemaakt. Jullie bepalen ook het aantal trouwfoto’s die gemaakt moeten worden. Bij deze manier van fotograferen kan prima gebruik gemaakt worden van verschillende lenzen. Zo krijg je speciale effecten en formaten.

Fotojournalistische trouwreportage

Foto tijdens huwelijksfeest

Bij deze manier van fotograferen maakt de trouwfotograaf een fotoverslag zoals de trouwdag verloopt. Dit vereist wel een vakkundige fotograaf. Deze trouwfoto’s komen heel natuurlijk over omdat er niet geposeerd wordt. Bij deze stijl kun je dus spontane trouwfoto’s verwachten. Over het algemeen worden er bij deze manier van fotograferen wel veel meer foto’s gemaakt.

Hoe kies je de stijl trouwreportage die bij jullie past?

Als jullie de voorkeur geven aan ongedwongen trouwfoto’s en terug willen kijken op wat er spontaan voorgevallen is op jullie trouwdag dan is de fotojournalistische stijl echt iets voor jullie. Het voordeel is dat niemand hoeft te poseren en je eigenlijk niet meer merkt dat er een fotograaf aan het werk is. Deze gaat gewoon zijn/haar eigen gang. Spreek met de trouwfotograaf wel af dat ook alle belangrijke momenten goed in beeld worden gebracht.

Schrijf een reactie

3 × vijf =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord