Het is belangrijk dat jullie een goede klik hebben met de trouwfotograaf. Op de dag dat jullie waarschijnlijk toch al wat gespannen zijn, willen jullie dat natuurlijk niet terugzien op de trouwfoto’s.

Een goede trouwfotograaf kent de trucjes van zijn/haar vak en weet jullie zo ver te krijgen dat de juiste momenten op de gevoelige plaat worden vastgelegd. Het ene moment zal dit serieus zijn, het andere lachend en ontspannen en weer een ander moment kan dat ontroerend zijn. Precies zoals een trouwdag ook vaak verloopt. Daarvoor is het belangrijk dat jullie je op je gemak voelen bij de trouwfotograaf. Dat doe je door de fotograaf te kiezen die bij jullie past.

Hoe kies je een goede trouwfotograaf?

Maak met meerdere trouwfotografen een afspraak om vrijblijvend het een en ander te bespreken. Let er tijdens zo’n gesprek op hoe de trouwfotograaf zich gedraagt. Blijft deze vriendelijk en rustig? Is hij/zij enthousiast als er over het vak gesproken wordt? De beste manier om daar achter te komen is, door vragen te stellen en te kijken of de antwoorden jullie bevallen. Je merkt tijdens een gesprek al snel hoe een fotograaf reageert. Krijg je echt antwoord op jullie vragen of wordt er maar een beetje omheen gepraat?

Vragen stellen aan de trouwfotograaf

Koppel bij bruiloft fotograaf

Kijk welke vragen je zou kunnen stellen:

  • Hoeveel bruiloften hebt u al gedaan?
  • Doet u dit werk al lang?
  • Wat vindt u de mooiste momenten om te fotograferen?
  • Komt u alleen of maakt u gebruik van een assistent?
  • Zo ja, wat doet deze assistent dan zoal?

Kijk voor nog veel meer vragen bij vragen stellen trouwfotograaf.

Pre wedding shoot/verlovingsfoto’s

Pre-wedding shoot bruiloft fotograaf

Overweeg een pre wedding shoot te laten doen. Een pre wedding shoot betekent dat je verlovingsfoto’s laat maken. Het voordeel daarvan is dat je de trouwfotograaf al wat beter leert kennen en ziet hoe zijn/haar manier van werken is. Elkaar beter leren kennen betekent ook dat jullie je beter kunnen ontspannen op jullie trouwdag. Mocht de desbetreffende fotograaf toch niet zijn wat jullie ervan verwachten dan kun je altijd nog op zoek gaan naar een andere trouwfotograaf.

Schrijf een reactie

2 + vijftien =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord