De trouwdag zit boordevol romantiek maar vaak ongemerkt ook vol van huwelijkstradities en symbolen. Het klassieke symbool van de (witte) duif is dat van vrede en verzoening. Een witte duif is dus een vredesduif.

Ook verwijst de duif naar onschuld en zuiverheid. Elk bruidspaar zal streven naar een leven van vrede met elkaar. Het is dus heel toepasselijk om de witte duiven te betrekken bij jullie huwelijksdag.

Loslaten trouwduiven

De duiven kunnen worden losgelaten vanuit een mooi versierde mand, vanuit een til of vanuit de hand. Een mooi moment om dat te doen is ná alle plechtigheden. Dus na de huwelijksvoltrekking of na het kerkelijk huwelijk. Het zorgt voor een ontspannen moment voor het bruidspaar maar zeker ook voor de gasten.

Voor de trouwfotograaf of videograaf ook een ideaal moment om wat ontspannen, gemoedelijke plaatjes te maken.

Witte duiven loslaten bruiloft

Het belang van de duiven staat voorop

Zorg ervoor dat je alleen gebruik maakt van getrainde, (spierwitte) postduiven. Deze hebben geleerd onder vele weersomstandigheden te vliegen, kunnen grote afstanden overbruggen en weten feilloos de weg terug te vinden naar hun hok.

Er zijn omstandigheden waarbij duiven niet kunnen worden losgelaten, zoals bijvoorbeeld: tijdens onweer en in een omgeving met veel hoge gebouwen. Informeer of en onder welke omstandigheden, in jullie geval, gebruik kan worden gemaakt van postduiven.

Informeer ook naar de kosten wanneer, door onvoorziene omstandigheden, de duiven niet kunnen worden losgelaten. Wil je er zeker van zijn dat je te maken hebt met  goed getrainde postduiven dan zijn ze geringd en staan ze geregistreerd bij de Nederlandse Postduivenhouders Organisatie.

Tip:

  • Je kunt in heel Nederland bedrijven vinden waar je witte duiven kunt huren. Zoek een bedrijf in je directe omgeving want er wordt vaak een kilometervergoeding gevraagd voor het brengen van de duiven.
  • Zorg er voor dat iemand vochtige doekjes bij zich heeft. Je hebt te maken met dieren en een ongelukje zit in een klein hoekje.

Alternatief trouwduiven

Niet iedereen is ervan gecharmeerd om met dieren in de weer te zijn op hun trouwdag. Een mooi alternatief is het gebruik maken van ballonnen. Wist je dat er ook ballonnen bestaan in de vorm van een witte duif.

In het geval dat jullie ballonnen gebruiken hoef je ook geen rekening te houden met de omgeving en weersomstandigheden. Ballonnen kun je bijna altijd oplaten maar duiven niet. Met ballonnen heb je natuurlijk ook het voordeel dat je iedereen die bij jullie bruiloft aanwezig is een ballon kunt laten opvliegen. Het gaat toch om de symboliek en het blijft een leuk fotomoment.

Schrijf een reactie

vijf × 5 =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord