Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord

GRATIS je eigen bruiloft website! Klik hier
één van de grootste trouwsites van Nederland

Trouwduiven - Witte duiven bruiloft

Witte duiven op een bruiloft

De trouwdag zit boordevol romantiek maar vaak ongemerkt ook vol van huwelijkstradities en symbolen. Het klassieke symbool van de (witte) duif is dat van vrede en verzoening. Een witte duif is dus een vredesduif.

Ook verwijst de duif naar onschuld en zuiverheid. Elk bruidspaar zal streven naar een leven van vrede met elkaar. Het is dus heel toepasselijk om de witte duiven te betrekken bij jullie huwelijksdag.

Alternatief trouwduiven

Niet iedereen is ervan gecharmeerd om met dieren in de weer te zijn op hun trouwdag. Een mooi alternatief is het gebruik maken van ballonnen. Wist je dat er ook ballonnen bestaan in de vorm van een witte duif.

In het geval dat jullie ballonnen gebruiken hoef je ook geen rekening te houden met de omgeving en weersomstandigheden. Ballonnen kun je bijna altijd oplaten maar duiven niet. Met ballonnen heb je natuurlijk ook het voordeel dat je iedereen die bij jullie bruiloft aanwezig is een ballon kunt laten opvliegen. Het gaat toch om de symboliek en het blijft een leuk fotomoment.