Een wit bruidsboeket staat voor maagdelijkheid, reinheid en onschuld. Het oogt fris en natuurlijk. Een wit bruidsboeket is met praktisch alles te combineren. De witte bloemen kleuren goed met kale takken, grassen en allerlei vormen en soorten van groene takken of takken met witte bessen.

Ook een combinatie van witte bloemen met siervoorwerpen zoals parels, stenen, glitters of kralen op draad zijn blikvangers in een bruidsboeket. Witte bloemen zijn praktisch het hele jaar verkrijgbaar. Daardoor is het maken van een wit bruidsboeket in elk seizoen van het jaar wel mogelijk.

Wit bruidsboeket druppelvorm

Soorten witte bloemen

Er is een ruime keus aan witte bloemen denk daarbij aan:
witte rozen, aronskelk, orchidee, anjers, acacia, lelies, gardenia, gipskruid, jasmijn, lelietje van dalen, lotusbloem, stephanotis, sinaasappelbloesem, pioenroos, tulp, dahlia, lathyrus, fresia, hortensia, calla en takken met witte bessen.

Zijn er nog bloemen waarmee je moet oppassen?

Ja sommige bloemen hebben meeldraden die flink wat kleur kunnen afgeven. Een voorbeeld daarvan is de witte lelie. Kies in dat geval voor een dubbele lelie want deze heeft geen meeldraden.

Een mooie combinatie van witte bloemen in een boeket.

Sierlijk, speels, wit bruidsboeket

Sierlijk wit bruidsboeket

Wanneer je kiest voor grote bloemen dan is het voor de sierlijkheid mooi om er gipskruid of siergrassen in te verwerken. Wat het altijd goed doet zijn siervoorwerpen van parels. Of een combinatie van grote bloemen afgewisseld met kleine bloemen en fris groen blad.

Klassiek wit bruidsboeket

Wit biedermeier met rozen

In een klassiek wit bruidsboeket horen natuurlijk witte rozen. Wanneer je deze laat maken in een biedermeier vorm dan heb je niet veel andere bloemen meer nodig. Als je de bloemstelen laat omwikkelen met wit lint of kant dan heb je een mooi geheel.

Modern wit bruidsboeket

Modern wit bruidsboeket

Een modern wit bruidsboeket onderscheid zich vaak door de aparte vorm of samenstelling.
Je kunt bijvoorbeeld de bloemen in een waaiervorm laten maken. Of kies voor een mooi alternatief zoals een polscorsage, ook wel bruidsboeket armband genoemd. Het is ook mooi om de bloemen in een voorwerp te laten plaatsen. En natuurlijk is het ook mogelijk om een bruidsboeket van andere materialen te laten maken. Daarbij kun je denken aan kunstbloemen van zijde of vilt.

Corsage

Witte corsage

Witte bloemen in de corsage of in een bruidsboeket armband het kan allemaal.
Je kunt er ook voor kiezen om de bruidegomscorsage wit te houden en een bloem te gebruiken die ook in het bruidsboeket voor komt en de gasten een andere kleur corsage te geven. Gebruiken jullie een kleuren-thema tijdens de bruiloft dan is dat zeker een optie. Want als bruidspaar mogen jullie je best onderscheiden van de rest.

Schrijf een reactie

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord