Bij de keuze van het bruidsboeket kun je in grote lijnen een eerste onderscheid maken. Je kunt kiezen voor een modern of een klassiek bruidsboeket. Welke keuze je hierin maakt hangt af van de stijl van de bruidsjurk. Daarnaast kun je kiezen voor een bepaalde vorm, (model, soort) van het bruidsboeket.

Verschillende vormen, modellen bruidsboeketten zijn:

Lineair bruidsboeket

Bij deze vorm worden weinig bloemen gebruikt, meestal 1 of 2 soorten. Je kunt dan wel kiezen voor hele bijzondere bloemen. De basis van het bruidsboeket bestaat uit veel groen (blad en takken). Het lineaire bruidsboeket is y-vormig en bijzonder geschikt voor een modern bruidsboeket.

Biedermeier bruidsboeket

Dit bruidsboeket is bolvormig. De stelen worden kort afgesneden. Je kunt kiezen voor verschillende soorten en kleuren bloemen in het biedermeier bruidsboeket. Door het bij één kleur en één soort bloemen te houden krijg je weer een hele andere uitstraling. Een klassiek en romantisch bruidsboeket krijg je door gebruik te maken van alleen rode rozen.

Druppel bruidsboeket

Deze vorm is net als het biedermeier boeket ook bolvormig maar loopt vanaf het midden uit in een punt, druppel. Dit bruidsboeket komt het beste tot zijn recht door gebruik te maken van één bloemensoort.

Waterval bruidsboeket

Bij dit bruidsboeket worden lange bloemen gebruikt die in de breedte naar beneden lopen. Een waterval bruidsboeket is niet gemakkelijk te maken en is groter en langer dan het druppel bruidsboeket. Het waterval bruidsboeket is uitermate geschikt voor een bruid met een eenvoudige bruidsjurk.

Schrijf een reactie

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord