Traditioneel gezien en volgens de etiquette regelt de bruidegom het bruidsboeket voor zijn bruid. De bruidegom is ook degene die het bruidsboeket betaalt. Deze traditionele manier komt nog regelmatig voor. Op de dag van de bruiloft haalt de bruidegom zijn bruid op (bij haar ouders) en geeft haar het bruidsboeket.

Om te voorkomen dat het bruidsboeket qua stijl en kleur niet past bij de bruidsjurk, is het aan te raden om bij het uitzoeken iemand mee te nemen die weet wat de bruid draagt. Als de bruid een stukje stof meegeeft in een gesloten enveloppe dan kan dat ook heel bruikbaar zijn voor de bloemist. Nog beter is het als de bloemist een foto van de bruidsjurk en een foto van de bruid krijgt. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat dit geheim blijft voor de bruidegom.

Bruidegom met bruidsboeket in de hand

Inspraak van de bruid

Bruiden die willen vasthouden aan de etiquette maar toch inspraak willen hebben, doen er goed aan overleg te plegen met hun partner. Geef duidelijk aan wat je wil, qua model, soorten bloemen en de kleur van het bruidsboeket. Laat je aanstaande aan de hand van voorbeelden zien wat je mooi vindt. Zo krijg je wat je graag wil en blijft het toch een verrassing.

Dragen bruidsboeket

Voor de huwelijksplechtigheid draagt de bruid het bruidsboeket in de rechterhand, daarna in de linkerhand. Tijdens het ja-woord en het tekenen van de trouwakte neemt het bruidsmeisje het bruidsboeket van de bruid over.

Schrijf een reactie

17 − 16 =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord