Volgens de etiquette wordt de corsage gedragen door de bruidegom, ouders van bruid en bruidegom, bruidsjonkers en de getuigen. Van oudsher kiezen veel bruidsparen er voor om ook de daggasten een corsage te geven. Dat staat natuurlijk erg feestelijk.

Corsage voor de mannen

Volgens de etiquette worden de corsages van de heren hoog op de linker revers van het colbert bevestigd, met het steeltje omlaag.

Corsage voor man bruiloft
Corsage voor de man (linkerkant revers – steeltje omlaag)

Corsage voor vrouwen

Bij de dames wordt de corsage ook links gedragen maar met het steeltje omhoog. De corsages kunnen worden bevestigd met een speldje of een magneetje. Een alternatief voor de traditionele corsage voor de vrouw kan een polscorsage zijn.

Polscorsage vrouw - corsage man

Etiquette corsage

Niets moet, alles mag! Jullie hoeven je natuurlijk helemaal niets aan te trekken van de etiquette en kunnen gewoon doen waar jullie je het beste bij voelen. Daggasten wel een corsage en andere gasten niet? Niet iedereen vindt het prettig om onderscheid te maken bij de gasten. De corsages van gasten bestaat in de meeste gevallen uit een enkele bloem met wat groen.

Ze zijn meestal in overeenstemming met de kleur en bloemen van het bruidsboeket. Toch mag je hiervan afwijken en kiezen voor een verrassend effect. Dat kun je doen door verschillende kleuren corsages te laten maken. Dit in verband met de vrouwelijke gasten die misschien kritisch zijn en kijken of het wel bij hun kleding past. Willen jullie geen corsages voor de gasten, kies dan alleen een corsage voor de bruidegom.

De bruidegomscorsage

De bruidegomscorsage is groter dan de corsage voor gasten. Bij de bruidegomscorsage is het gebruik van de bloemsoort en kleur in overeenstemming met het bruidsboeket. Hierdoor ontstaat er eenheid in het geheel.

Tip

Het is mooi als je de corsages aanpast aan het bruidsboeket, zodat alles mooi één geheel vormt.

Bruidsboeket en bijpassende corsages

Schrijf een reactie

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord