Het gooien van het bruidsboeket is geen Nederlandse gewoonte. Deze traditie schijnt afkomstig te zijn uit Angelsaksische landen. Het is de bedoeling dat de bruid zonder achterom te kijken het bruidsboeket over haar rechterschouder naar achteren gooit, naar alle vrijgezelle dames. Deze proberen het bruidsboeket te vangen. Volgens de traditie is degene die het bruidsboeket vangt de eerstvolgende die gaat trouwen.

Voor- en nadelen

Het gooien van het bruidsboeket heeft voordelen en nadelen. Het is goed om hier even bij stil te staan.

  • Niet elke bruid wil het duur betaalde bruidsboeket kwijt. Vind je deze traditie wel leuk laat dan een goedkoop bruidsboeketje maken en bewaar je eigen bruidsboeket.
  • Het gooien van het bruidsboeket kan tot lachwekkende taferelen leiden. Bedenk dat het de bedoeling is dat het bruidsboeket gegooit wordt naar de vrijgezelle dames. Zijn er weinig vrijgezelle dames dan bereik je waarschijnlijk niet het effect wat je voor ogen had. Bedenk ook dat niet elke vrijgezelle dame de behoefte heeft om te trouwen en zich misschien opgelaten voelt wanneer ze voor dit moment wordt uitgenodigt. Zal deze wel proberen het bruidsboeket te vangen?
  • De ceremoniemeester roept alle vrijgezelle vrouwelijke gasten bij elkaar, hier gaat al gauw tien tot vijftien minuten tijd in zitten. Willen jullie zo’n lange onderbreking?
  • Op welk moment wil je het bruidsboeket gooien? Doe je het laat op de avond dan loop je het risico dat er al gasten vertrokken zijn.

Bruid gooit bruidsboeket

Tip

Doe wat jou het beste lijkt en laat je niets aanpraten door anderen. Voel je nooit verplicht om het bruidsboeket te gooien als je er niet zelf achter staat.

Ga je het bruidsboeket wel gooien zorg er dan voor dat het spannend wordt. Dit kun je doen door de muziek aan te passen. Maak er een speciaal moment van en zorg er voor dat iemand een fototoestel in handen heeft. Het levert hilarische en ongedwongen plaatjes op.

Schrijf een reactie

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord